Site icon Londra Gazete

“Türkiye’de insan hakları sağlanmalı”

BRİTANYA’DA Türkçe konuşan toplumlara yakınlığı ve ilgisiyle bilinen İşçi Partili Milletvekili Joan Ryan, Türkiye’deki insan haklarının sağlanması için İngiltere Başbakanı’na destek çağrısında bulundu.

Joan Ryan, İngiltere Başbakanına yazdığı mektupta, Türkiye’de gittikçe kötüleşen insan hakları ve siyasi durum hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bununla ilişkin itiraz etmediği için eleştirdi.

Ryan, Türkiye’de OHAL altında gerçekleşecek olan seçimlere rağmen Erdoğan’ın İngiltere’de sıcak karşılanması yönünde Başbakan Theresa May ve hükümet bakanlarını eleştirdi.

Ryan ayrıca, Başbakan’ının 15 Mayıs’ta yapmış olduğu basın toplantısında kullandığı ifadeyi değiştirmesi gerektiğini söyledi. May, Türkiye’nin “olağanüstü baskılar” ile ilgili olarak “Kürt terörizminden” kaynaklandığını ifade etmişti.

İngiltere’deki Kürt toplumları bu ifade hakkında Joan Ryan ile iletişime geçip bu sözlerin tüm Kürtlerin terörist olduğunun savunulduğu görüşünde olduklarını dile getirdi.

Ryan, Başbakan’a gönderdiği mektupta ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’deki mevcut durum hakkında çok endişe duymaktayım. Birleşik Krallık hükümeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümet eylemleri sorgulanmalı ve insan hakların sağlanması için gereken destek yapılmalı.”

Exit mobile version