kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
STERLIN
40,7085
BITCOIN
$64.578
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

İngilizler “Türkiye” demeye hazırlanıyor

İngilizler “Türkiye” demeye hazırlanıyor
25.05.2018
0
A+
A-

 

İngiltere’de öncü turizm şirketlerinin rakamlarına göre İngiliz turistlerin tatil rezervasyonlarında başı çeken ülkelerden biri de Türkiye. İngiliz turistler, bundan böyle sadece yaz tatili için değil termal turizm için de Türkiye diyecek.

Termal turizm alanında Türk kuruşları çalışmalarına hız verdi. Ata Vizyon Sağlık tarafından E&T Consultancy and Marketing organizasyonunda İngiltere’nin başkenti Londra’da turizm şirketleri için düzenlediği ‘Türkiye’de Sağlık ve Termal Turizm’ konulu tanıtım toplantısında hedeflerinin büyük olduğunu İngilizlere anlattı ve İngiliz turistleri, termal turizm için Türkiye’ye davet etti. Ata Vizyon Sağlık Hasta İlişkileri ve Kurumsal İlişkiler Direktörü İnan Yaşar Türksoy, Türkiye’nin tüm dünyada deniz, kum, güneş, otelcilik ve her şey dahil ekonomik tatil seçenekleri ile zaten ünlü olduğunu; ancak bu sene yapacakları reklam ve tanıtım çalışmalarıyla önümüzdeki 3 yıl içinde 100 bin İngiliz vatandaşını, Türkiye’de tedavi etmeyi planladıklarını açıkladı.

İNGİLİZ SAĞLIK SİSTEMİNDEN KURTULUŞ TÜRKİYE

Türksoy, “Türkiye’de son dönemde turizmin yükselişe geçmesiyle birlikte özellikle termal turizminde bundan pay alacağını düşünüyoruz fakat bunun iyi tanıtılması lazım. Bizim görevimizde yetkili sağlık turizm acentesi olarak bunu iyi şekilde İngilizlere anlatabilmek o yüzden buradayız. Rusya’dan sonra ikinci büyük ülke İngiltere. Bize turist gönderen fakat bunun aynı zamanda sağlık turizmine de yansımaları olsun istiyoruz biz. İngiltere’de hastaların hastanelerde bekleme süreleri ve ertelenmeler Türkiye’ye mutlaka yansımalı ve bunu kazandırmalıyız biz de bu anlamda faaliyet göstereceğiz burada” ifadelerini kullandı.

İnan Yaşar Türksoy, yaptıkları araştırmalar sonucunda İngiltere’de sağlık sisteminde bekleme sürelerinin fazlalığını ve özel hastanelerdeki fiyat yüksekliğini fark ettiklerini bu yüzden de İngilizleri Türkiye’ye getirmek istediklerini belirtti.

Türkiye’deki termal sularla özellikle cilt rahatsızlıkları, sedef (Psorasis) hastalığı, kireçlenme, eklem rahatsızlıkları, romatizma, ameliyat sonrası tutulmalar, bel ve sırt ağrıları konusunda yüzde 90’a varan başarılı sonuçlar alındığını anlatan İnan Yaşar Türksoy, İngiliz vatandaşlarını yüksek ücretler ödedikleri Avrupa, Amerika ve İsrail gibi pahalı seçeneklerden kurtaracaklarını ve konforlu ve ekonomik tedavi için Türkiye’nin tek alternatif olduğunu vurguladı.

Düzenlenen geceye katılan Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Taner Beyoğlu yaptığı açıklamada bu tarz etkinliklerin önemine işaret ederken gelecek yıllar içinde Türkiye’nin termal turizmde de çıtasını yükselteceğinin altını çizerek, “İngiliz kamuoyunda Türkiye’ye yönelik çok ciddi bir teveccüh var son dönemde. Bakanlık olarak temel amaçlarımızdan birisi Türkiye’nin yıl boyunca tatil yapılabilir bir ülke olduğunun, bu anlamda alt yapısının oldukça iyi olduğunu ziyaretçilere yılın her döneminde turizmin çok farklı alanlarında çok çeşitlendirilmiş seçenekler sunabilecek çapta bir alt yapıya sahip olduğunu anlatmak istiyoruz. Türkiye son zamanlarda birçok alanda çok ciddi ilerlemeler kaydediyor” şeklinde konuştu. (İHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.