kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6019
EURO
34,7822
STERLIN
40,3116
BITCOIN
$66.261
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Boris Johnson’dan Ankara Anlaşması mesajı

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ankara anlaşmasına ilişkin değerlendirmeler yaptı ve “Brexit’ten sonra da bu anlayışla devam edeceğiz” dedi.

Boris Johnson’dan Ankara Anlaşması mesajı
03.12.2017
0
A+
A-

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ankara anlaşmasına ilişkin değerlendirmeler yaptı ve “Brexit’ten sonra da bu anlayışla devam edeceğiz” dedi.

DHA’nın sorularını yanıtlarken İki ülke arasında ortak gerçekleştirilen uçak projesi TFX’ten memnuniyetlerini dile getiren Johnson, “İki ülke için de önem taşıyan projelere odaklanılmasından mutluyuz. Güçlerimizi birleştirdiğimiz TFX projesi gibi birçok ortak projemiz var” dedi.

Toplam 7 milyar dolarlık proje kapsamında Türkiye TF-X adı verilen milli savaş uçağını geliştirirken, İngiltereHava Kuvvetleri’nin sahip olduğu Eurofighter Typhoon uçakları da TFX projesinde kullanılan teknolojiyle modernize edilecek.

Büyük büyük babasının da Osmanlı soyundan geldiğini söylemesiyle de Türk kamuoyunda tanınan Boris Johnson DHA‘ya yaptığı Ankara Anlaşması’na ilişkin açıklamalarda İngiltere‘nin enerjik, yetenekli ve parlak insanları çekmekten her zaman memnuniyet duyacağına vurgu yaptı ve akşam yemeğini yedikleri Türk restoranı Sofra’nın sahibi Hüseyin Özeri bunlara örnek gösterdi.

Sofra’nın sahibi Hüseyin Özer için, “Londra için o kadar çok şey yaptı ki, belediye başkanı olduğum dönemde Londra Belediyesi olarak yaptığımız birçok projeye katkısı oldu. Ülkemiz için de harika işler yapıyor” dedi.

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Johnson, “İngiltere’nin kapısı büyük büyük babam gibi İngiltere‘ye gelerek hayatlarını burada kurmak isteyen enerjik, yetenekli ve parlak insanlara her zaman açık; bundan gurur duyuyoruz ve Brexit’ten sonra da bu anlayışla da devam edeceğiz” dedi.
İKİLİ İLİŞKİLER İNANILMAZ GÜÇLÜ

Başbakan Binali Yıldırım ile Birleşik Krallık ve Türkiye için ortak önem taşıyan konuları görüştüklerini vurgulayan Johnson, “Başbakan Binali Yıldırım‘ı birkaç yıldır tanıyorum ve bence iyi bir iş çıkartıyor. Krallık ve Türkiye ilişkilerine gelirsek bence siyasi zorluklara, siyasetin tüm gerginliklerine rağmen Birleşik Krallık ve Türkiye‘nin ikili ilişkileri inanılmaz derecede güçlü” dedi.

Brexit’in sağlayacağı faydaları özellikle vurgulayan Johnson, “Brexit ile birlikte sadece Avrupa Birliği‘ndeki dostlarımıza ve ortaklarımıza değil, onun dışında Türkiye gibi dostlarımıza da ayrı önem gösterebileceğiz” dedi. (DHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.