kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
STERLIN
41,0600
BITCOIN
$71.062
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Türk polisine “Çatışmadım” demişti!

İngiltere’de yayımlanan The Independent gazetesi, Didim’de kız arkadaşıyla birlikte tatil yaparken gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Joe Robinson’un eski bir İngiliz askeri olduğunu ve Suriye’de YPG terör örgütü saflarında IŞİD’e karşı savaştığını yazdı.

Türk polisine “Çatışmadım” demişti!
30.07.2017
0
A+
A-

İngiltere’de yayımlanan The Independent gazetesi, Didim’de kız arkadaşıyla birlikte tatil yaparken gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Joe Robinson’un eski bir İngiliz askeri olduğunu ve Suriye’de YPG terör örgütü saflarında IŞİD’e karşı savaştığını yazdı. Joe Robinson, gözaltına alındıktan sonra Türk polisine verdiği ifadede YPG’den silah eğitimi aldığını fakat hiçbir çatışmaya katılmadığını öne sürmüştü.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, geçen 26 Temmuz’da İngiltere vatandaşı Joe Robinson’ı, Türk asıllı Bulgar vatandaşı Miya Rojkan. ve annesi V.P.R.A.’yı gözaltına almıştı.

İfadeleri alınan şüphelilerden Robinson, 2015 yılında örgüte tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye’ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirtip, “YPG’den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim.

Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye döndüm. 10 gün kadar önce Miya Rojkan. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye’ye geldik” ifadesini kullanmıştı.

İNGİLTERE’DE DE TERÖR SUÇLAMASI GÖRDÜ

İngiliz The Independent gazetesinde yer alan haberde ise Joe Robinson’un Suriye’de terör örgütü IŞİD’e karşı savaştığı ifade ediliyor. 2012 yılında İngiliz ordusuna bağlı olarak Afganistan’da bulunan Joe Robinson’un, 2015 yılında Manchester Havaalanı’nda terörizm suçlamaları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi. Robinson’un gözaltına alınmadan önce Suriye’de IŞİD’e karşı savaştığı ifade ediliyor.

MAİL ATTILAR”

The Independent’a konuşan Mira Rojkan ise, “Korkunçtu. Bizim Türkiye’de bir şeyler yapmak üzere teröristler olduğumuzu ifdade eden eposta aldıklarını söyledikler. Bu epostanın kimden geldiğini söylemediler. Annemle birlikte tatil yaparken bizi sahilde gözaltına aldılar” ifadesini kullandı. (MYNET.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.