kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.984
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

BBC Türkçe’den Selin Girit ve Göktay Koraltan’a ödül

20. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, İstanbul’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

BBC Türkçe’den Selin Girit ve Göktay Koraltan’a ödül
11.04.2017
0
A+
A-

  1. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, İstanbul’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

8 Ocak 1996’da öldürülen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin doğum gününde gerçekleştirilen törene, birçok gazetecinin yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile siyaset ve medya dünyasından isimler katıldı.

Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe hastalığı nedeniyle bu yıl törene katılamadı.

Ancak gönderdiği video ile “Metin benim içimde, ben oradayım” dedi.

Görüntülü haber dalında ödüle, geçen yıl darbe girişimi sonrası süreçteki bazı hukuk ihlali iddialarının yer aldığı “Gözaltında işkence iddiaları: Tanıklar anlatıyor” başlıklı haberleriyle BBC Türkçe muhabiri Selin Girit ve kameraman Göktay Koraltan ödüle layık görüldü.

Selin Girit ödül töreninde yaptığı konuşmada, en saygı duydukları meslektaşlarından birinin, Metin Göktepe’nin adını taşıyan bu ödüle layık görüldükleri için teşekkür etti.

Böyle bir zamanda böyle bir haberi yayımlamanın da kolay olmadığını ve cesaret istediğini belirten Girit, “Hikayelerini bizimle paylaşan herkese teşekkür ederiz. Korkmadılar, anlattılar. Korku gibi cesaret de bulaşıcıdır. Kanıtladılar.” dedi.

DİĞER ÖDÜL SAHİPLERİ

Törende görüntülü ve yazılı haber ile ile fotoğraf ve yerel gazetecilik ödüllerine ek olarak, üç de “jüri özel ödülü” verildi.

Yazılı haber ödülünü “Radyoaktif Skandal!” başlıklı haberiyle Evrensel Gazetesi Muhabiri Cansu Pişkin, yerel gazetecilik ödülünü ise İzmir Life Dergisi’nin 2016 Mayıs’ı sayısında yayımlanan “Mülteci Olmak: Bu kez onlar anlatıyor” başlıklı haberiyle Deniz Çaba kazandı.

Fotoğraf ödülü Ankara Üniveritesi’ndeki KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ihraçlarına ilişkin protestoda polisin köpekli müdahalesi sırasında çektiği ve Evrensel Pazar’da yayımlanan “Hayır gitmiyoruz” isimli fotoğrafıyla Tamer Arda Erşin’e verildi.

TUTUKLU GAZETECİ AHMET ŞIK’A JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Bianet’ten Elif Akgül ve Cumhuriyet Gazetesi’nden Canan Coşkun, Hrant Dink cinayeti ile ilgili dosya haberleriyle, Dihaber muhabiri Abdurrahman Gök, Newroz kutlamalarında öldürülen Kemal Kurkut’un fotoğrafıyla, cezaevindeki gazeteci Ahmet Şık ise “15 Temmuz’un şifreleri” başlıklı yazı dizisiyle jüri özel ödülünü kazandı.

Ahmet Şık adına ödülü alan Elif Ilgaz, tutuklu gazetecinin gönderdiği notu okudu:

“Sadece iyi gazetecilik yapmaya çabaladığım için tutuklandım ve bu zor zamanlarda bana yalnız olmadığımı hissettirmek için çabalayan dostlarımın varlığından güç alıyorum. Sağ olun.” (BBC TÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.