kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.693
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Konsey’de yeniden Yılmaz Dönemi

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi’nin Genel Kurulu yapıldı.

Konsey’de yeniden Yılmaz Dönemi
19.03.2014
0
A+
A-
Konsey yönetim kurulu güven tazeledi.

Konsey Yönetim Kurulu güven tazeledi.

Geçen yıl 30.yılını kutlayan İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi yıllık genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Dr. Hıfsı Özkan’ın başkanlığında oluşturulan divan seçiminin ardından İstiklal Marşı ve şehitlere saygı duruşu ile başlayan genel kurulda, Aysın Yılmaz başkanlığındaki yönetim kurulu güven tazeledi.

Genel kurula bir senelik faaliyet raporunu okuyan Yılmaz’ın çarpıcı açıklamaları damga vurdu. Konsey yönetimini 13 Ocak 2013 tarihinde, yarım yamalak bir üye listesi ve £5.500 borçla devraldıklarını hatırlatan Yılmaz,  tartışmalı bir biçimde konsey başkanlığı görevinden ayrılan Ahmet Baştürk’ün, geçmiş yönetimlere ait mali ve faaliyet raporlarının yanısıra konseye ait evraklar ve banka detaylarının kendilerine vermediğini, vurguladı.

Aysın Yılmaz bir dönem daha Konsey’in başkanlığını üstlendi.

Aysın Yılmaz bir dönem daha Konsey’in başkanlığını üstlendi.

 

Konseyin Genel Kurulu'na katılım yoğundu.

Konseyin Genel Kurulu’na katılım yoğundu.

 

Genel kurulda divan Dr.Özkan Hıfsı, Ayşe Osman ve Sinem Arıca'dan oluştu.

Genel kurulda divan Dr.Özkan Hıfsı, Ayşe Osman ve Sinem Arıca’dan oluştu.

Konsey olarak en yoğun çaba harcadıkları konulardan birisinin bina ihtiyacı olduğunu belirten Aysın Yılmaz, Oxford Street’te bulunan Kıbrıs Türk Cemiyeti binasına yönelik önerilerinin KKTC’de yaptıkları bütün görüşmelerde olumlu karşılandığını söyledi. Buna karşın henüz bir sonuç alamadıklarını belirten Yılmaz şunları söyledi: “ Söz konusu binanın Konsey’e bir katının verilmesi teklif edilmişti. Bu konu için de bir komite oluşturuldu. Kira ödemesek bile, yıllık masrafının 12 bin sterlin civarında olduğu ortaya çıktı. Teklifi reddetik. Konsorsiyum, Futbol Federasyonu ve Kıbrıs Türk Cemiyeti ile işbirliği içinde Evkaf dairesine binanın uzun vadeliğine kiralanmasını önerdik. Alınacak para ile toplumun yoğun olduğu bölgelerde bir veya iki bina alınabileceğini söyledik. Sözlü olarak olumlu yanıt almamıza rağmen henüz yazılı bir cevap almış değiliz. Benim ve yönetim kurulumun yeniden göreve gelmesini onaylarsanız,  ilk yapacağımız çalışmalardan biri de, diğer üç kuruluşla bir araya gelerek, bu konuda  ne yapacağımızın kararını almak olacaktır.”

Konsey Başkanı Palmers Green Pakistan Camisi yetkilileri ile birlikte hareket ederek bir Müslüman mezarlığı almak için çalışmalar sürdürdüklerini de belirterek,  bunun için Enfield  Belediyesi ile görüşmeler yaptıklarını ve belediye yetkililerinden uygun bir yer bulunması konusunda söz aldıklarını kaydetti.

 

KONSEY SİYASET DEĞİL  LOBİCİLİK YAPIYOR

Genel kurulda söz alan Konsey Sekreteri Ertuğrul Mehmet ise, kamuoyuna zaman zaman gündeme gelen konseyin siyasi bir oluşum olduğu yönündeki tespitlere karşı bir açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını söyledi.  Konsey’in vakıf statüsünde bir oluşum olarak lobicilik çalışmaları yürütebileceğine dikkat çeken Mehmet, “Parti politikası yapmak Charity kurallarına aykırıdır. Bizim yaptığımız lobicilik, insan hakları elinden alınmış olan toplumumuzun haklarını almak için yaptığımız lobiciliktir ve bu da Charity Komisyonu tarafından kabul edilmektedir. Elimizde Charity Komisyonu’ndan, bizi destekleyen yazılar vardır. Her isteyen görebilir. Bu açıklamayı hem benim, hem de geçmiş Konsey başkanlarının yapmalarına rağmen, sadece ‘Konsey siyasidir’  kelimeleri alınmakta ‘Konseyin basın sözcüsü,  siyasi olduklarını söyledi’ denmeye devam edilmektedir. Bir yıl içinde yaptığımız çalışmaları başkanın çalışma raporunda dinlediniz. Yaptığımız çalışmaların nasıl siyasi olduğu açıktır” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Aysın Yılmaz başkanlığındaki liste bir dönem için daha üyelerden onay aldı. Oy çokluğu ile kabul edilen yeni yönetim kurulu şöyle oluştu:

Aysın Yılmaz – Başkan,  Çetin Ramadan – As Başkan, Ertuğrul Mehmet – Genel Sekreter, Cemal Munir – Veznedar, Leyla Kemal – Kültür ve Sosyal Etkinlikler, Tülin Çeliker – Faal Üye, Arife Ridvan – Faal Üye,  Duygu Tağmaç – Faal Üye, Haltan Hassan – Faal Üye

Yeni tüzük onaylanıp yürürlüğe girinceye kadar Hürmüs İmamzade ve Filiz Salih de yedek üye olarak seçildiler.

Derneğin Disiplin Kurulu’na ise Dr. Özkan Hıfsı, Dr. Tahsin Bilginer, Necati Sağer, Ahmet Nazım, Tuncel Nalbantoğlu, Kerim Kağan, Fikret Derviş seçilirken Denetleme Kurulu’na Esat Davut, Tevfik Zekai ve Türker Çakıcı getirildiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.