kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5641
EURO
34,7079
STERLIN
40,2433
BITCOIN
$66.540
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kırkısraklı’lar Dayanışma Merkezi gündeme dair panel düzenledi

Bugüne kadar kültürel ve sanatsal alanda onlarca etkinliğe imza atan Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, Aralık 2016 ayı için planladığı programına hızlı bir giriş yaptı.

Kırkısraklı’lar Dayanışma Merkezi gündeme dair panel düzenledi
21.12.2016
0
A+
A-

Bugüne kadar kültürel ve sanatsal alanda onlarca etkinliğe imza atan Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, Aralık 2016 ayı için planladığı programına hızlı bir giriş yaptı.  Her ay çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, yılın son ayını da dolu dolu geçirecek. Salyangoz ve Gollik kitaplarının yazarı gazeteci Hayko Bağdat, tek kişilik gösterisi “Salyangoz” ile Londralılarla buluştuktan bir gün sonra, Türkiye gündemini konu alan özel bir panel ile Londra toplumlarıyla buluştu.

18 Aralık Pazar günü Türkiyeli gazeteci, Hayko Bağdat’ı ağırlayan Kırksarıklılar Dayanışma Merkezi, aynı zamanda Kemal Gökhan Gürses, İsrafil Erbil ve Ahmet Güven’in de konuşması olarak katıldığı bir panel düzenledi.

Özellikle Türkiye’ye İngiltere’den bir bakış olarak değerlendirilen panelde, hükümet ve toplum derneklerinin yakınlıklarına dair tartışmalar yapılırken, Hayko Bağdat, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası artarak devam eden düşünce özgürlüklerinin kısıtlanma sürecinin Türkiye demokrasisi için ölümcül bir yumruk niteliğinde olduğunu belirtti.

TÜRKİYE’DE BİRBİRİMİZİ DİNLEMEYİ ÖĞRENMELİYİZ”

Panelin soru cevap kısmında özellikle gittikçe kutuplaşan toplumlar ve ideolojileri de konu alan konuşmasında, Hayko Bağday Türkiye coğrafyasında özellikle insanların birbirlerini dinleme konusundaki önyargıların bugünkü ayrımları doğurduğunu belirtirken, özellikle Avrupa’da bulunan ve Türkçe/Kürtçe konuşan toplumlara hizmet veren toplum merkezlerinin önemini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.