kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4384
EURO
34,7887
STERLIN
40,7506
BITCOIN
$63.910
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Türk Demokratlar Birliği yeniden yapılanıyor

Türk Demokratlar Birliği yeniden yapılanıyor
26.02.2014
0
A+
A-
Avrupa Türkiyeli Demokratlar Birliği İngiltere yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında bir konferans düzenliyor.

Avrupa Türkiyeli Demokratlar Birliği İngiltere yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında bir konferans düzenliyor.

2011 yılında kurulan İngiltere Türk Demokratlar Birliği (UETD-UK) yeniden yapılanıyor. Aralarında işçi, esnaf, işadamı, akademisyen ve öğrenciler gibi farklı meslek gruplarından gelen üyeleri bulunanbirliği başkanlığını tecrübeli politikacı Muttalip Ünlüer devraldı. Uzun yıllar Hackney Belediye meclis üyeliği yapan ve 2009 yılında Belediye Sözcüsü ünvanını taşıyan Ünlüer, UETD İngiltere’nin kimliğimize ve değerlerimize yabancılaşmadan içinde yaşadığımız ülkeye uyum sağlamayı;  Türkiye-AB ilişkilerindeki gelişmelerin Türkiyeli ve Kıbrıslı halklarımızın ihtiyaç duyduğu yeni bir örgütlenme modeline yanıt vermeyi hedeflediğini söyledi. Ünlüer açıklamasında amaçlarını “İngiltere`de toplumumuzun kendi milli ve manevi değerlerini kaybetmeden, asimile olmadan; bu ülke şartlarına uyum sağlamalarına, entegre olmalarına katkı sağlamaktır. Halkımızı teşkilatlandırarak resmi ve yasal platformlarda insanlarımızın etkin rol almaları için en önemli demokratik haklardan biri olan seçme ve seçilme haklarını kullanmaya teşvik etmektir” sözleri ile ifade etti.

UETD’DEN 28 ŞUBAT KONFERANSI

Avrupa Türkiyeli Demokratlar Birliği’nin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın  katılımıyla, 2004 yılında Köln’de kurulduğunu hatırlatan Muttalip Ünlüer, 2011 yılında kurulan İngiltere örgütünün gönüllük esasıyla çalışan üyelerinin katılımı ile daha aktif bir sürece girdiğini kaydetti.  Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İngiltere (UETD United Kingdom) Teşkilatı olarak 02 Mart 2014 Pazar günü, ‘28 Şubat… Demokrasi ve Milli İradeye Saygı’ başlıklı toplantının ilk geniş kapsamlı etkinlikleri olacağına işaret eden Ünlüer, İngiltere’de yaşayan toplumumuzu toplantıya davet etti. ‘The Petchey Academy Hall, Shacklewell Lane, Hackney, London E8 2EY’ adresinde düzenlenecek toplantı, 14:00-18:00 saatleri arasında yapılacak. 28 Şubat Post-Modern Darbesinden bu yana günümüze kadar devam eden Ergenekon gibi  olayların değerlendirileceği  konferansa konuşmacı olarak İstanbul Millletvekili, Akparti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk, Avrupa Türkiyeli Demokratlar Birliği Genel Başkanı Süleyman Çelik, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SETA Vakfı Dış Politika Editörü Talip Küçükcan ile Avrupa Türkiyeli Demokratlar Birliği İngiltere Başkanı  Muttalip Ünlüer katılacaklar. Konferansa giriş ücretsiz olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.