kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2616
EURO
35,1507
STERLIN
41,4085
BITCOIN
$71.264
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
16°C
LONDRA
16°C
Açık
Perşembe Parçalı bulutlu
18°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

“Yeni Türkiye ve tedirginlikleri” Londra’da tartışıldı

Emre Çalışkan ve Dr. Simon A. Waldman tarafından kaleme alınan “The ‘New Turkey’ and its Discontents (Yeni Türkiye ve tedirginlikleri), 15 Kasım akşamı İngiltere Parlementosu’nda yapılan bir toplantı ile katılımcılarla buluştu.

“Yeni Türkiye ve tedirginlikleri” Londra’da tartışıldı
19.11.2016
0
A+
A-

h1p-2

Research Turkey tarafından düzenlenen kitap tanıtımında, Emre Çalışkan ve Dr. Simon A. Waldman tarafından kaleme alınan “The ‘New Turkey’ and its Discontents (Yeni Türkiye ve tedirginlikleri), 15 Kasım akşamı İngiltere Parlementosu’nda yapılan bir toplantı ile katılımcılarla buluştu.

Moderatörlüğünü Türkiye’den önemli gazeteci isimlerden Ezgi Başaran’ın yaptığı etkinlikte, Emre Çalışkan ve Dr. Waldman hem katılımcıların sorularını yanıtladı, hem de kitaba dair özetler ve anektodlarla katılımcıları bilgilendirdi.

AKP’nin 2002 yılından itibaren Türkiye’de sürdürdüğü ve geliştirdiği ekonomik politikaların çerçevelerini inceleyen kitap, özellikle Dr. Waldman ve Çalışkan’ın politik ekonomi alanlarında yazdıkları ve çalıştıkları akademik alanların bir meyvesi niteliğine sahip. Konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türk otoriterliği” stratejisinden bahseden Dr. Waldman, ekonomik, siyasi ve politik monopolinin Türkiye’de özellikle son 10 yıldır AKP Hükümeti tarafından yaratıldığını belirtti.

h1p-1

Kürt-Türk iletişimleri ve sorunları, ordu ve terör gibi konulara da oldukça akademik bir dil ile yaklaşan ikili, toplantıda darbe girişiminin analizine dair soruya yönelik açıklama yaparken, aslında bu tip bir girişimin Türkiye’nin mevcut politik ekonomik ve “çözülmemiş” davalar sonucu ortaya çıkmış olabileceğini savundu. Özellikle aynı zamanda Gezi Parkı protestoları sonrası değişen Türkiye gündeminde gençlerin politika ile entegreleşmesi ve Türkiye’de politik farkındalığın, hangi ideolojide olursa olsun daha da körüklenmesini ele alan ikili, demokrasi ve insan hakları anlamında ülkenin büyük bir sınav verdiğini savundu.

“Zayıf Türkiye, Türkiye olamaz” diyen Dr. Waldman, demokrasi ve mücadele anlamında aslında Olağanüstü Hal Durumunun demokratik anayasa ile oynamanın en kolay yol olduğunu belirtirken, bu sürecin iktidar tarafından sömürülmemesi gerektiğini savundu. Dr. Waldman, bu açıklaması sonrası salondan büyük alkış aldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası “mükemmel zamanlama” ile raflarda yerini bulan kitap, okuyucusuyla buluşmaya hazırlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.