Site icon Londra Gazete

Demirtaş’tan gençlere “Örgütlenin” çağrısı

demirtas

Geçtiğimiz pazar günü Dominion Centre Wood Green’de gerçekleştirilen Özgür Politika ile dayanışma gecesi HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Saat 6’da başlayan gecede Kürt şarkıcı Mem Ararat, Özkan Orhan ve Grup Bajar sahne aldı. HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşma yapmak için kürsüye geldiği sırada salonda büyük bir coşku yaşandı. Demirtaş yaptığı konuşmada Türkiye’de son dönemde kapatılan medya kuruluşlarına ve ülkede yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

HDP Eş başkanı Demirtaş “Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen bizlerle aynı anda canlı yayına çıkmamak için mücadele ediyorlar. Televizyonları kapatacağınıza gelin hep birlikte televizyona çıkalım. Bizlere soru soracak olan bütün gazetecilerde havuz medyasının çalışanları olsun, bizlerin cevaplayamayacağı soru yok. Nasıl yaşayacağımıza, ne giyeceğimize, ne içip içmeyeceğimize bizler karar vereceğiz. Orası bizim anavatanımız. Ben özellikle Londra’da yaşayan gençlere seslenmek istiyorum. Burada sizler o kadar güçlü örgütlenmelisiniz ki her biriniz kendi grubunuz ve örgütünüz için bir parti şeklinde çalışmalısınız. Sendikalar ve sivil toplum örgütleriyle iyi bir iletişim içinde olmalısınız. İngiltere’de çıkartmış olduğunuz ses bizlerin rahat bir nefes almamızı sağlayacak. Bizler meşhur bir davası olan insanlarız. Bizler sadece bizlerden çalınan toprakları geri istiyoruz. Haklarımızın peşinden koşacağız. Hangi dilden anlıyorlarsa bizlerde o dilde mücadele vereceğiz. İnsanı onurlu yapan mücadelesi ve haysiyetidir.” açıklamalarında bulundu.

Demirtaş’ın konuşmasından sonra sahne alan müzisyenler sevilen şarkılarını seslendirerek geceye katılanlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

 

Exit mobile version