kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5575
EURO
34,8784
STERLIN
40,6682
BITCOIN
$63.088
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Demirtaş’tan gençlere “Örgütlenin” çağrısı

Geçtiğimiz pazar günü Dominion Centre Wood Green’de gerçekleştirilen Özgür Politika ile dayanışma gecesi Hdp Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Demirtaş’tan gençlere “Örgütlenin” çağrısı
28.10.2016
0
A+
A-

demirtas

Geçtiğimiz pazar günü Dominion Centre Wood Green’de gerçekleştirilen Özgür Politika ile dayanışma gecesi HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Saat 6’da başlayan gecede Kürt şarkıcı Mem Ararat, Özkan Orhan ve Grup Bajar sahne aldı. HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşma yapmak için kürsüye geldiği sırada salonda büyük bir coşku yaşandı. Demirtaş yaptığı konuşmada Türkiye’de son dönemde kapatılan medya kuruluşlarına ve ülkede yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

580a6335

HDP Eş başkanı Demirtaş “Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen bizlerle aynı anda canlı yayına çıkmamak için mücadele ediyorlar. Televizyonları kapatacağınıza gelin hep birlikte televizyona çıkalım. Bizlere soru soracak olan bütün gazetecilerde havuz medyasının çalışanları olsun, bizlerin cevaplayamayacağı soru yok. Nasıl yaşayacağımıza, ne giyeceğimize, ne içip içmeyeceğimize bizler karar vereceğiz. Orası bizim anavatanımız. Ben özellikle Londra’da yaşayan gençlere seslenmek istiyorum. Burada sizler o kadar güçlü örgütlenmelisiniz ki her biriniz kendi grubunuz ve örgütünüz için bir parti şeklinde çalışmalısınız. Sendikalar ve sivil toplum örgütleriyle iyi bir iletişim içinde olmalısınız. İngiltere’de çıkartmış olduğunuz ses bizlerin rahat bir nefes almamızı sağlayacak. Bizler meşhur bir davası olan insanlarız. Bizler sadece bizlerden çalınan toprakları geri istiyoruz. Haklarımızın peşinden koşacağız. Hangi dilden anlıyorlarsa bizlerde o dilde mücadele vereceğiz. İnsanı onurlu yapan mücadelesi ve haysiyetidir.” açıklamalarında bulundu.

Demirtaş’ın konuşmasından sonra sahne alan müzisyenler sevilen şarkılarını seslendirerek geceye katılanlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

_80a6223

hdpli

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.