kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
STERLIN
41,0705
BITCOIN
$67.764
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
18°C
LONDRA
18°C
Açık
Pazartesi Kapalı
21°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Londra’da

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, resmi temaslarda bulunmak amacıyla Londra’ya geldi.

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu Londra’da
14.07.2016
0
A+
A-
KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, resmi temaslarda bulunmak amacıyla Londra’ya geldi.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Bakan Ertuğruloğlu, Londra temasları çerçevesinde Birleşik Krallık Parlamentosunda bazı görüşme ve toplantılar gerçekleştirecek. TC Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve İngiltere Türk Dernekleri Konseyi yönetimi ile görüşmelerde bulunan Ertuğruloğlu’na Londra temaslarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı eşlik ediyor.

ERTUĞRULOĞLU KONSEY İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk Dernekleri Federasyonu yetiklerini kabul etti. Leyla Kemal, Tuğrul Yiğitoğlu, Selda Ziya ve Işık Vedat’tan oluşan Konsey temsilcileri ile bir araya gelen Ertuğruloğlu, sorunları dinledi. Konsey yöneticileri, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslıların burada ve Kuzey Kıbrıs’ta karşılaştıkları sorunları Ertuğruloğlu’na aktırdı. Ada’da devam eden müzakere sürecine İngiltere’de yaşan Kıbrıs Türkleri ve Rumları arasındaki ilişkilerin önemli katkılarının olacağını düşünen Dışişleri Bakanı bu konuda da Konsey’den gerekli çalışmalara önce olmalarını istedi.

CEMİYET BİNASI PROJESİNE OLUMLU YAKLAŞIM

Kıbrıs Türk Dernekleri Federasyonu, İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu, Türk Toplumu Futbol Federasyonu ve Kıbrıs Türk Cemiyeti’nden oluşan öncü sivil toplum kuruluşlarının Kıbrıs Türk Cemiyetine ait Londra’nın Soho bölgesindeki binasına ilişkin projeyi de dinleyen Ertuğruloğlu’nun konuya olumlu yaklaştığı öğrenildi. Kıbrıs Türk Cemiyetine ait olan binanın konumu nedeni ile Londra’da yaşayan Kıbrıslılar tarafından kullanılamadığına dikkat çeken Konsey yöneticileri, söz konusu binanın 99 yıllığına kiraya verilerek elde edilecek gelir ile biri Kuzey biri de Güney Londra’da olmak üzere iki farklı bina satın alınabileceğini Dışişleri Bakanına da anlattı.

Konuyu daha önce Kıbrıs Vakıflar Dairesi Evkaf’a taşıyan yetkililer, söz konusu binanın bir kısmının 2017 yılına dek kiralandığı için böyle bir girişimin şu an mümkün olmadığını, fakat mevcut kira sözleşmesinin sona ermesi ile konunun gündeme alınabileceği yanıtını almışlardı. Dört büyük kurumun bir arya gelerek çatı bir oluşum halinde hayata geçirme kararı aldıkları proje içinde dernek binaları, eğitim ve gösteri alanları ve kompleksler yer alacak ve Kuzey ve Güney Londra’da yaşayan Kıbrıs Türklerinin ve Derneklerinin hizmetine sunulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.