kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
STERLIN
40,9511
BITCOIN
$70.739
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Belediye önce attı, sonra sahip çıktı

Belediye önce attı, sonra sahip çıktı
30.01.2014
0
A+
A-

Londra Gazete’nin ısrarlı takibinin ardından evsiz kalan bir anne ile oğluna Southwark Council kalacak yer buldu

Berna Kilich and her son Murat have been homeless since last week

37 yaşındaki Berna Kılıç ve 10 yaşındaki oğlu kaldıkları evden atıldılar.

Haber Burak Gülşen ve Michael Daventry

Güney Londra belediyelerinden Southwark Council yetkililerinin Kıbrıslı bir anne ile oğlunun evsiz kalmasına yol açan girişimleri Londra Gazete’nin ısrarlı takibinin ardından son buldu.

10 yaşında bir oğlu olan Berna Kılıç isimli Türk kadını, oturduğu belediye evinden, önceden bildirimde bulunmadan çıkaran  Soutwark Belediyesi, gazetemizin girişimleri sonucu geri adım attı. 

Berna Kılıç ve çocuğunun yaşadığı stresten dolayı özür dileyen belediye, iletişimsizlikten kaynaklandığını savunduğu sorundan dolayı evsiz kalan genç kadına bu hafta içerisinde bir ev tahsis edileceğini bildirdi.

HABERİ VERİLMEDEN ÇIKARILDI

Geçen hafta gazetemizi arayan Berna Kılıç’ın verdiği bilgilere göre Kasım ayından bu yana belediyenin sağladığı geçici bir odada barınan 37 yaşındaki kadın, 21 Ocak günü eşyalarını kapı önüne konulmuş halde buldu. Görevlilerin herhangi bir bildirimde bulunmadan attıkları genç anne çareyi sadece bir kaç ay önce tanıştığı Kıbrıslı bir ailenin yanına sığınmakta buldu.

IMG_3549

Genç anne yaşadıkları stres yüzünden oğlunun saçlarının dökülmeye başladığından yakındı

Sürekli çocuğuna bakmak zorunda kaldığı için iş bulamadığını, bu yüzden geçici olarak yerleştirildiği yerden çıkarıldığının söylendiğini ileri süren Berna Kılıç şunları söyledi: “İlk olarak geçici oda tahsis edildiğinde, bu yılın Nisan ayına kadar kendimize başka bir yer bulmamız bildirilmişti. Ancak geçen hafta Salı günü ansızın kaldığımız odadan çıkarıldık. Eşyalarımızı resmen kapı önüne koydular. Gerekçe olarak 5 yıldır çalışmadığımı ve iş bulmak için çaba sarfetmediğimi gösterdiler. Onlara geçen seneye kadar zaten kocamin çalıştığı için iş aramadığımı, ondan sonrasında sürekli çocuğuma bakmak zorunda olduğum için iş bulamadığımı anlattım. Bana ‘ev bulana kadar çocuğumu sosyal servise bırakabileceğimi’ teklif ettiler. Yaklaşık bir senedir süren sıkıntılardan dolayı  çocuğumun  psikolojisi bozuldu. Stresten saçları dökülmeye başladı. Canımı veririm, oğlumu vermem.”

Kıbrıs pasaportuna sahip olduğu için Avrupa Birliği vatandaşı olan Berna Kılıç’ın Londra’da doğan oğlu da İngiliz vatandaşı. Yasal olarak belediyeden ev talep etme hakkı bulunduğunu vurgulayan genç kadın, 10 yaşındaki oğluyla beraber sokağa atıldığını belirterek gazetemizden yardım istedi.

BELEDİYE ÖZÜR DİLEDİ

Londra Gazete’nin Berna Kılıç’ın durumunu aktardığı Southwark Belediyesi, yaşanan durumdan dolayı özür diledi. Belediyenin konuttan sorumlu kabine üyesi Ian Wingfield gazetemize gönderdiği açıklamada, olumsuzlukların yanlış anlamadan kaynaklandığına inandığını belirtirken, bu kafta içerisinde genç kadın ve çocuğuna yer bulacaklarını kaydetti.   Meclis üyesi, “Belediye olarak, gerekli kıstaslara sahip olmasalar bile, genç bir kadının çocuğu ile birlikte sokakta kalmasına izin vermeyiz” derken, belediye yetkilileri genç kadının çocuğunun sosyal servise verilmesinin teklif edilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını söylediler.

 

IMG_356037 yaşındaki Berna Kılıç ve 10 yaşındaki oğlu kaldıkları evden atıldılar.

Genç anne yaşadıkları stres yüzünden oğlunun saçlarının dökülmeye başladığından yakındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.