kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3929
EURO
34,5989
STERLIN
40,5124
BITCOIN
$60.798
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İşsiz göçmenlere konut yardımı yok

İşsiz göçmenlere konut yardımı yok

Government Changes To The Welfare And Benefit System Take Effect

Avrupa Birliği’nden gelen işsiz göçmenlerin konut yardımı alamayacağı duyuruldu.   Hükümet yetkilileri koalisyon partileri arasında sağlanan mutabakat ile birlikte, Nisan ayından itibaren işsiz AB göçmenlerinin konut yardımından yararlanmalarının önüne geçecek bir düzenlemenin hayata geçirleceğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Theresa May ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ian Duncan Smith verdikleri demeçlerde, söz konusu düzenleme ile sosyal yardım sisteminin suistimal edilmesini engellemeyi amaçladıklarını vurguladılar.

Düzenlemeler ile ayrıca iş bulma potansiyelinin olduğu düşünülen işsiz AB göçmenleri ‘job seeker’s allowance’ olarak bilinen ve iş arama sürecindeki insanlara verilen sosyal yardımı sadece altı ay boyunca alabilecekler. Halihazırdaki düzenlemeye göre de AB göçmenleri ülkeye giriş yaptıkları ilk üç ay boyunca işsizlik maaşı alamıyor.

Bakanlar May ve Duncan Smith göçmenliğin İngiltere’ye hem beceri hem de kültürel anlamda önemli katkıda bulunduğunu ancak kontrol edilmesi gerektiğini savundular. “Amacımız göçmenlerin ülkeye geldikleri andan itibaren haksız bir şekilde sosyal sistemimizden faydalanmasını engellemek” diyen bakanlar, işsizlik maaşına getirilmiş olan üç aylık yasaktan daha da fazla engeller getirmeyi planladıklarını açıkladılar.

İşsiz AB göçmenlerini kastederek “Nisan ayından itibaren bu grup için konut yardımını tamamen ortadan kaldırıyoruz” açıklamasında bulunan bakanlar İngiltere’nin büyüyen ekonomisinden ve dinamik iş piyasasından çalışkan ve kurallara uyan insanların faydalanmasını istediklerini belirttiler.

İŞÇİ PARTİSİ’NE SUÇLAMA

Muhafazakar bakanlar İşçi Partisi’ni de eleştirerek,İngiliz işçilere karşı ihanet içerisinde olmakla suçladılar. 2005 ile 2010 yılları arasında İngiliz çalışanların sayısının 413 bin azalırken, yabancı çalışanların sayısının 736 bin yükselmiş olduğunu gösteren verilere işaret eden Bakanlar, Muhafazakar Parti’nin politikalarından dolayı geçtiğimiz yılda yeni işe alınanların %90’ının İngiliz olduğunu kaydettiler.

Konut yardımındaki değişiklik ile ilgili Başbakan Yardımcısı Liberal Demokrat Nick Clegg de bir açıklama yaptı. Clegg, değişikliğin hükümette farklı grupların anlaşarak verdiği bir karar olduğunu söylerken “AB’den iş aramak için buraya gelen herkese iş arama hakları olduğunu fakat ilk günden itibaren sorgusuz sualsiz sosyal yardımlardan faydalanma hakları olmadığını belirtmekte haklıyız” ifadesini kullandı.

Başbakan David Cameron ise geçtiğimiz yılın kasım ayında AB’den gelen göçmenlerin sosyal yardımlardan faydalanmasını engelleyecek yeni düzenlemeler tasarladıklarını açıklamıştı. Cameron, sokakta yaşayan ve dilenen göçmenlerin sınır dışı edileceğini, bir sene boyunca ülkeye dönme yasağı konacağını ve asgari ücret ödemeyen iş verenlere getirilen para cezasının dört katına çıkartılacağını iletmişti.

İşçi Partisi’nden Gölge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Rachel Reeves partisini sosyal sistemi koruyacak politikalardan yana olduğunu fakat hükümetin politikalarını parlamentoya net bir şekilde açıklamadığından ve hükümetin kararlarının sadece gazetelerde duyurulduğundan şikayetçi oldu. Sığınmacılara yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Reeves, ülkeye gelen yabancıların çoğunun çalışarak İngiliz ekonomisine katkıda bulunduğunu da belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.