kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2247
EURO
34,9384
STERLIN
41,0471
BITCOIN
$69.235
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Orta şiddetli yağmur
Pazartesi Hafif yağmur
16°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

T.C. Londra Başkonsolosu Yorulmazlar’dan 19 Mayıs mesajı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımlayarak tebriklerini ifade etti.

T.C. Londra Başkonsolosu Yorulmazlar’dan 19 Mayıs mesajı
19.05.2016
0
A+
A-
Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar

Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımlayarak tebriklerini ifade etti.

“Değerli vatandaşlarımız, sevgili gençler, bugün, tarihimizde bir dönüm noktasına işaret eden ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini temsil eden milli bayramımızın gururunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda ilk adımın atıldığı 97 yıl önce bugün, aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bağımsızlık yürüyüşünü başlatmıştır. Samsun’da atılan bu ilk adım, milletimizin azim ve gayretleriyle hedefine ulaşmış ve istiklal mücadelemiz halkın iradesine dayanan Cumhuriyetle taçlanmıştır. Türkiye’nin istikbalinin teminatı olan gençlerimize hediye edilen bu anlamlı gün vesilesiyle gelecek nesillerin 19 Mayıs 1919 gününden aldıkları ilhamla ülkemizi medeniyet iddiasında daha ileri bir konuma taşıyacaklarına olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Sevgili gençler, “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” hedefi doğrultusunda en iyi eğitimi alarak yetişmeniz, ülkemize ve tüm insanlığa yararlı bireyler olabilmeniz sizlerden en büyük beklentimizdir. Görevime başladığım günden bu yana her platformda dile getirdiğim üzere, Londra’da sayısı 31’e ulaşan haftasonu Türk okullarının bu kapsamdaki hizmetlerini bir kez daha takdir ediyor, İngiltere’deki toplumumuzun daha iyi bir konuma sahip olması açısından eğitimin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. T.C. Londra Başkonsolosluğu olarak, gençlerimizi bu yönde motive etmek amacıyla 19 Mayıs 2016 günü geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen GCSE ve A Level sınavlarından en yüksek puanı alan üç öğrencimizle Başkonsolosluğumuzda bir araya geleceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum. En derin sevgi ve saygılarımla.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.