kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2220
EURO
35,0276
STERLIN
40,8907
BITCOIN
$66.148
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
21°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Avukatlar bütçe kesintisini protesto ediyor

Avukatlar bütçe kesintisini protesto ediyor
06.01.2014
0
A+
A-

avukatlar2İngiltere ve Galler’de binlerce avukat duruşmalara katılmayarak hükümetin bütçe kesintilerini protesto etti. Geçtiğimiz yıl içinde hükümetin harcamalarına getirdiği kesintileri protesto eden birçok profesyonel iş grubu arasına bu yıl avukatlar da katıldı.

Hükümetin yakın zamanda hukuki yardımlardan 220 milyon sterlin kesileceğini açıklaması üzerine avukatlar duruşmalara katılmama kararı aldı. Adli Barolar Birliği hükümetin kararının avukatlar tarafından iyi karşılanmadığını açıkladı. Avukatlar da, bu seviyede bir bütçe kesintisinin ücretlerinde %30’luk bir düşüşe neden olabileceğini belirtti. Vatandaşların ihtiyaç duydukları avukatlara ulaşmalarında problem yaratacağını da ekledi.

Adalet Bakanlığı ise hukuki yardımların sürdürülebilirliğinin korunması için etkinliğinin artması gerektiğini aktardı. Adaletten sorumlu devlet bakanı Shailesh Vara ise “ekonomik açıdan zor bir dönemden geçiyoruz ve avukatlar da bu durumdan etkilenecekler” ifadesini kullandı.

Bugün yarım gün sürecek olan protestoları grev olarak adlandırmayan adli avukatlar, Nisan ayında yürürlüğe girmesi beklenen kesintiye karşı bir duruş sergilerdiklerini ilettiler. Şu an yaptıkları protestonun davaları etkilemeyeceğini söyleyen avukatlar, Nisan ayına kadar ücretlerle ilgili anlaşmazlıkların çözülmemesi halinde cinayet ve tecavüz suçları da dahil olmak üzere genel olarak davalarda aksaklıklar yaşanabileceğini duyurdu.

SON 400 YILIN EN BÜYÜK TEHDİDİ

Old Bailey  mahkemesinde terörizm suçu ile ilgili bir duruşmada juri verdiği kararı açıklamak için mahkeme salonuna girdiğinde boş bir salonla karşı karşıya kaldı. Adli Barolar Birliği’nin açıklamasına göre Londra, Manchaster, Liverpool, Leeds, Birmingham, Newcastle, Winchester, Bristol ve Cardiff’te birçok avukat duruşmalara katılmadı.  Avukatlar saat başına asgari ücretten daha düşük bir maaş almayı kabul etmediklerini belirttiler.

Öte yandan, karmaşık bir dolandırıcılık davasının soruşturulmasında avukat odalarından on yedisinin sekiz davalıdan dördünün davasını kabul etmemesi nedeniyle aksaklıklar olduğu duyuruldu.

Adli Barolar Birliği’nin genel başkanı Nigel Lithman bütçe kesintisinin İngiliz adalet sisteminin son 400 yılda karşılaştığı en büyük tehdit olarak değerlendirdi. “Hükümet suçlara karşı sert bir duruş sergilediğini söylüyor fakat adli yargı sisteminin suçluları cezalandırma veya suçsuzları koruma kapasitesini elinden alıyor” dedi. Lithman avukatların sadece ücret düşüşlerinin durdurulmasını talep ettiğini açıkladı.

YILDA 2 MİLYAR STERLİN HARCANIYOR

Geçtiğimiz yıl İngiltere ve Galler’de adalet sisteminin bütçesine getirilecek olan kesintilerle ilgili bir danışmanlık raporu yayınlanmıştı. Her yıl hukuki yardımlar vergi gelirinden 2 milyar sterlin harcandığı anlamına geliyor. Bu miktarın yarısı adli savunmalara, kalanı ise diğer sivil soruşturmalara harcanıyor.

“Yılda iki milyar sterlinlik bir harcamayla dünyadaki en pahalı adalet sistmemlerinden birine sahibiz” diyen Adalet Bakanlığı sözcüsü konuyla ilgili son rakamları açıkladı. Bin 200 avukatın vergiler tarafından karşılanan adli davalarda full-time çalışmış olduğunu kaydetti. Bu avukatların her birinin hükümetin bütçesinden geçen yıl 100 bin sterlin, bunların altısının ise kişi başı 500 binden daha fazla ücret aldığını iletti. Fakat avukarlar bu istatistiklerin doğruluğundan şüphe ettiklerini söylediler.

Gölge Adalet Bakanı Sadiq Khan ise benzeri görülmemiş bu politikanın Cameron’un hükümetinin yargıyla olan ilişkisinin ne kadar kötüleştiğinin göstergesi olduğunu söyledi, “mahkemelerimiz sadece karşılayabilene çalışmamalıdır” ifadesini kullandı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.