kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.282
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Mağusalı Müzisyenler Londra’yı salladı

Mağusa’nın gelmiş geçmiş en iyi müzisyenleri Londra’da bir araya gelerek müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Mağusalı Müzisyenler Londra’yı salladı
11.03.2016
0
A+
A-

DSC_7554

Mağusa’nın gelmiş geçmiş en iyi müzisyenleri Londra’da bir araya gelerek müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kendisi de bir müzisyen olan Gökay Uçar tarafından organize edilen ve büyük beğeni toplayan Mağusalı Müzisyenler Gecesine sadece İngiltere’den değil Kıbrıs’tan hatta Amerika’dan bile gelip katılan isimler oldu. Londra Gazete, Euromed Maritime Limited ve Cyprus Garden’ın sponsor olduğu müzik şöleni bir ilk olmanın yanı sıra bir geleneğe dönüşmenin sinyallerini verdi. Geceye Kıbrıs’tan gelerek katılan gitar ustası Kurultay Akbay, Ağustos ayında yapılan gecenin aynısının Kıbrıs’ta yapılacağını duyuruldu.

MAĞUSA’NIN EFSANE İSİMLERİ BULUŞTU

Mağusalı Müzisyenleri bir araya getiren geceye 3 efsane isim Ersen Akbay, Özcan Mustafa ve Doğan Ahmet damgasını vurdu. İlerleyen yaşına rağmen nam-ı diğer Gitarların Efendisi Ersen Akbay, klavyedeki hünerlerini sergiledi. 1960’lı yılların efsane grubu Feveranlar’ın Amerika’da yaşayan solisti Özcan Mustafa sırf bu geceye katılabilmek için binlerce kilometre yol kat ederek Londra’ya geldi. Yine efsane grup Feveranlar’ın Londra’da yaşayan gitaristi Doğan Ahmet’in de katıldığı gecede yaşayan efsanelere onur ödülü takdim edildi.

7’DEN 70’E MÜZİK SEVDASI

Türkçe ve İngilizce eserlerin seslendirilip çalındığı gecede Ahmet Öykener ve genç bir yetenek olan oğlu Ekin Öykener’in birlikte sahne alması büyük beğeni topladı. Geçirdiği rahatsızlığa rağmen içindeki müzik aşkı bitmeyen Harper Akbay’ın da sahne aldığı gecede KKTC İçişleri Eski Bakanı Teberrüken Uluçay da bagetleri alarak bateri çaldı. İngiltere’de yağaşayn Türkçe konuşan toplumların yakından tanıdığı isim Dr. Teoman Necati Sırrı’nın saz performansı ve Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu solistlerinden Türkan Nalbatoğlu’nun seslendirdiği Türk sanat müziği eseri geceye renk kantan sürprizlerden oldu. Gecede sahne alan isimlerden bazıları şöyle: Harper Akbay, Gökay Uçar, Ersen Akbay, Kurultay Akbay, Mete Denizer, Hüseyin Katkın, Hasan Korkut, Teberrüken Uluçay, Ahmet Öykener, Ekin Öykener, Bülent Kelebek, Ferahzat Mustafa, Derviş Kırca, Erdoğan Yorgancı, Hüseyin Cemgünal, Ahmet Böhlül, Ali Gabak, Tanju Gürsu, Bülent Ali, Babutsa Soner ve daha birçok Mağusalı müzisyen sahne aldı.

Müzisyenlerin ve müzikseverlerin geç saatlere kadar doyasıya eğlendiği gecede yapılan çekilişte birbirinden güzel hediyeler sahiplerini buldu. Harper Akbay’ın çektiği şanslı bilet numaraları şunlar: 360, 401, 504, 537, 548, 788, 791, 885

 

FOTO GALERİ – Mağusalı Müzisyenler Londra Konseri

DSC_7558

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.