kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5877
EURO
34,8539
STERLIN
40,6721
BITCOIN
$64.489
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Londra’da ‘Türkiye’de akademik özgürlük’ paneli

Türkiye ve Kıbrıs’a ilişkin çalışmaları ile sadece Britanya’da değil Avrupa’daki en aktif düşünce kuruluşu haline gelen Türkiye Araştırmalar Merkezi CEFTUS, Türkiye gündemindeki önemli bir gündem maddesini daha Londra’ya taşıyor.

Londra’da ‘Türkiye’de akademik özgürlük’ paneli
19.02.2016
0
A+
A-

 

Gülseren

Gülseren Onanç.

Türkiye ve Kıbrıs’a ilişkin çalışmaları ile sadece Britanya’da değil Avrupa’daki en aktif düşünce kuruluşu haline gelen Türkiye Araştırmalar Merkezi CEFTUS, Türkiye gündemindeki önemli bir gündem maddesini daha Londra’ya taşıyor. Kurumun Britanya Parlamentosu’nda düzenlediği toplantılar serisi, ‘Türkiye’de akademik özgürlük’ başlıklı panelle devam ediyor.

Janros Keleş

Janros Keleş

Lawrence

Elizabeth Lawrence

Sinem Arslan

Sinem Arslan

29 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantıda, 11 Ocak’ta yayınlanan ve 1128 akademisyenin imzaladığı Barış için akademisyenler bildirisinden sonar yaşanan gelişmeler ele alınacak.

İngiltere İçişleri Komisyonu Başkanı İşçi Partisi milletvekili Keith Vaz’ın ev sahipliği yapacağı toplantıya konuşmacı olarak CHP Genel Başkan eski yardımcısı ve parti meclis üyesi Gülseren Onanç, İngiltere Öğretim Üyeleri Sendikası Başkanı Dr Elizabeth Lawrence, Middlesex Üniversitesi Öğretim üyesi Dr Janroj Keles Essex Üniversitesi’den Sinem Arslan katılacaklar.

Parlamento’nun 11 numaralı komite odasında, 19.00-21.00 saatleri arasında yapılacak toplantıya katılmak isteyenler  info@ceftus.org mail adresi üzerinden kayıt yaptırabilecekler.

Ceftus toplantısında değerlendirilecek söz konusu bildiride hükümete, Diyarbakır, Cizre gibi Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde yaşanan çatışmalara ve sokağa çıkma yasağı gibi uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunulmuştu. Aralarında Ahmet İnsel, Koray Çalışkan, Nazan Üstündağ, Gençay Gürsoy ve Murat Paker gibi akademisyenlerin imzaladığı bildiriye Noam Chomsky, Judith Butler ve Immanuel Wallerstein gibi yabancı akademisyenler de destek vermişti. Hükümet ve Cumhurbaşkanı ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye çok sert tepki gösterirken, imzacı onlarca akademisyene savcılıklar tarafından soruşturma açılmış, 20 dolayında akademisyen polis tarafından ev ve ofisleri basılarak gözaltına alınmıştı.

Bildiriye Britanya’nın çeşitli üniversitelerinde görev yapan 38 akademisyen de imza atmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.