kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
35,4834
EURO
36,5974
STERLIN
43,3304
BITCOIN
$96.583
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Çarşamba Parçalı bulutlu
9°C
Perşembe Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cuma Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

“Bağımlılık, Kumar ve Kanser Farkındalığı” seminerine yoğun ilgi

Etkin sivil toplum örgütlerinden Turkish Forum UK, ITSEB ve Bozca-Der’in işbirliği ile düzenlenen “Bağımlılık, Kumar ve Kanser Farkındalığı” sağlık seminerine 200’ü aşkın konuk katıldı.

“Bağımlılık, Kumar ve Kanser Farkındalığı” seminerine yoğun ilgi
27.12.2015
0
A+
A-

_DSC6710

Etkin sivil toplum örgütlerinden Turkish Forum UK, ITSEB ve Bozca-Der’in işbirliği ile düzenlenen “Bağımlılık, Kumar ve Kanser Farkındalığı” sağlık seminerine 200’ü

Prof. Ozgur OzyilkanDr. Ali DemirbagDr Meral AkbiyikDoc Dr Rabia Bilici

aşkın konuk katıldı.

BozcaDer’in Kuzey Londra’daki merkezinde gerçekleşen ve 200’ü aşkın konuğun katıldığı 4 saatten fazla süren seminerde, konuşmacılar, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Özgür Özyılkan, Fulya Acıbadem Hastanesinden Uzm. Dr. Meral Akbıyık ve  AMATEM Kliniğinden Doç. Dr. Rabia Bilici’nin  uzmanlık alanlarıyla ilgili anlattıkları ilgiyle dinlendi.

BAĞIMLILIK OLUŞMASINDA ETKİLİ FAKTÖRLER

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, AMATEM Kliniğinden Psikiyatrist Doç. Dr. Rabia Bilici bağımlılığı, ruhsal ve bedensel sağlığa veya sosyal yaşama zarar verici sonuçlar doğurmasına rağmen zorlantılı bir şekilde madde arama ve kullanma ile seyreden kronik ve tekrarlayıcı bir beyin hastalığı şeklinde tanımladı. Doç. Dr Bilici, “Bağımlılık bir anda ortaya çıkmadığı gibi tedavisi için de zaman gerekir. Bu hastalığı anlayabilmek ve tedavisi için hastalığın oluş nedenlerini anlamak gerekir.” dedi. Bilici şöyle devam etti;

“Ebeveynler ve çocuk arasında kurulmuş olan güçlü bağlar birçok zorluk karşısında çocuğu korumaya yardımcı olacaktır. Anne ve babalar çocuklarına iyi model olarak, kurallar koyma konusunda tutarlılık göstererek çocukları üzerinde olumlu etkilere yol açarlar. Çocukların yaşlarına uygun şekilde sorumluluk almaları, gerekli durumlarda ‘hayır’ diyebilmeleri konusunda cesaretlendirilmeleri gerekir.”

DSC_4667

SORUNLARDAN UZAKLAŞMAK İÇİN KUMAR

Fulya Acıbadem Hastanesinde Uzman Dr. Meral Akbıyık “Kumar oynama” bozukluğunun kişinin öncelikle davranışları üzerindeki kontrolünü yitirmesi ile başlayan ve devamında alkol ve madde kullanımı ile çok önemli benzerlikler gösteren bir davranışsal bağımlılık türü olduğunu belirtti ve şöyle devam etti;

“Kişi beklediği heyecanı duymak için giderek artan miktarlarda para kullanma gereği duyar veya sorunlardan uzaklaşmak için kumar oynamaya devam eder. Kayıplar devam ettikçe gerçek algısındaki değişiklikle beraber kaybettiklerini geri almayı umarak davranış sürdürülür.

Kumar oynama bozukluğu olan kişilere yardım edebilmek için kişinin değişime hazır olması gerekir. Bu hazırlık evresinde kişiye yardım etmek için yargılayıcı olmayan bir tavır takınmak daha fazla fayda sağlayacaktır. Tedavide ilaç ve psikoterapiler kullanılmaktadır.”

DSC_4682

“KANSERİN 7 BELİRTİSİ”

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Özyılkan kanseri, vücudu oluşturan hücrelerin kontrolsüz ve anormal şekilde çoğalmaları sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olarak tanımladı.

Prof. Özyılkan, kanserin yedi belirtisini; ses kısıklığı ve öksürük, meme veya vücudun herhangi bir yerinde şişlik ve sertlikler, normal dışı kanama ve akıntılar, yutma güçlüğü ve hazımsızlık, idrar yapma ve dışkılama alışkanlıklarındaki değişiklikler, vücudun herhangi bir yerinde iyileşmeyen yara, ben ve siğillerde görülen renk değişikliği olarak açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.