Londra’dan yayın yapan haber sitesi Açık Gazete’sinin 12 Aralık Cumartesi akşamı Tottenham’daki DAY MER Salonu’nda düzenlediği geceye 150’ye yakın konuk katıldı.
Londra’dan yayın yapan haber sitesi Açık Gazete’sinin 12 Aralık Cumartesi akşamı Tottenham’daki DAY MER Salonu’nda düzenlediği geceye 150’ye yakın konuk katıldı. Açık Gazete Gecesi’nin onur konuğu olarak katılan ve gecenin sonunda sahne alan Prof. Dr. Erol Parlak Neşet Ertaş, anomim ve kendi eserlerini seslendirdi, kendi geliştirdiği “şelpe” tekniğinden örnek sundu.
OSMAN BALIKÇIOĞLU GÜLDÜRDÜ
Adım Adım Londra’nın yapımcısı Neslihan Çakır’ın, sunduğu gecede Kanuni Naci Göçen ve ritim sazda Cemil Güzelcümbüş’ün sanat müziği şöleninde solist olarak da yer aldı. Gecede; Erol Parlak’tan önce Onur Çabuk, Anıl Duman, Dursun Can Çakın, Bülent Demirci ve Murat Sezgin sahneye çıkarken “Harika çocuk” Ezo kemanıyla “resmi olmayan rekor denemesi” yaptı, Kıbrıs kökenli sanatçı Osman Balıkçıoğlu da skeçleriyle geceye renk kattı. Gece Mehmet Karakuş ve Erkan Okumuş’tan oluşan davul zurna ekibi eşliğinde halayla sona erdi.
“TOPLUMUN RENKLERİ BİR ARADA”
Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu da siyasi ve ekonomik olarak bağımsız bir gazete olarak ayakta kalabilmenin bir başarı olduğunu belirterek, “Mesleğe adım atalı 40 yıl olmuş. Gazetecilik serüvenim boyunca ekonomik olarak bizim değirmene hep başka değirmenlerden su taşıdım. Kasaplık, çiçekcilik hatta tabelacılık bile yaptım ama meslekten inadına hiç kopmadım” dedi.
Toplumda iz bırakanları biraraya getirmekten memnun olduğunu vurgulayan Eskioğlu gecenin bazı konuklarını da şöyle tanıttı:
“Toplumun ilk vicdani redcisi nam-ı diğer Mimi Dayı, Mehmet Karafistan’ın yiğeni aramızda. Mimi Dayı 2’nci Dünya Savaşı’nda İngiliz ordusuna katılmayı reddettiği için 6 ay hapis yatmıştı. 1950’lerde Kıbrıs’ta faşistlerin ölüm listesindeki devrimci sendika PEO üyesi Kamil Ahmet de burada. 1970’lerde permili işçi olarak gelen ve 1973’de kötü çalışma koşullarından dolayı 6 ay veremden sanatoryumda yatan Mustafa Ali’nin bilgisayar mühendisi torunu Hakan Bilgiç ve ailesi de aramızda. Toplumumuzun mihenk taşı 1973 Wimpy Grevi’nde yer alan Mustafa Dil, Baki Düzgün ve Mustafa Topkaya da aramızda. Londra Regency Üniversitesi’nde Bölüm Başkanı İbrahim Sirkeci ve Middlesex Üniversitesi Bölüm Başkanı Mehmet Ali Dikerdem de konuğumuz. 68’ler, 78’ler ve 88’ler ile 2004’lü kızlarım da burada. Biz insan hakları, adalet, özgürlük ve kardeşliği ilk kez 1789 Fransız Devrimi’nden öğrenmiştik. Bugün Suriye ve Afrikalı göçmenler aç ve açıkta çamurda yaşıyor. Robespierre’nin torunları sınıfta kaldı.