kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.881
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Şikayet etmeyi bırakın, iş arayın!

Şikayet etmeyi bırakın, iş arayın!
12.12.2013
0
A+
A-

İngiltere’de iş dünyasının tanınmış isimleri, göçmenlik karşıtı söylemlerin son bulması ve ülkeye daha fazla göçmen alınması çağrısında bulundular. Ekonomi çevrelerinin saygın isimleri, hükümetin göçmenlik yasalarında düzenlemelere giderek yurtdışından işçi getirmeyi kolaylaştırmasını istediler. bu isimlerden Marks & Spencer mağazalarının başkanlığını yapan Sir Stuart Rose, başta Bulgar ve Romenler olmak üzere göçmenlerin suçlanamayacağını söylerken, göçmenlerden yakınan İngilizlere hitaben “Göçmenlik politikalarından şikayet etmeyi bırakın, gidip kendinize göre bir iş bakın” sözleri ile  seslendi. Rose göçmenlerin, aynı işlerde İngilizlere göre daha ucuza ve verimli çalışmaya istekli olduklarını da savundu.

Sir Stuart Rose

Sir Stuart Rose

Benzer bir açıklama Domino’s pizzalarının CEO’su Lance Batchelor’dan geldi.Batchelor, iş gücü eksikliğinden dolayı firmalarının büyüyemediğini ileri sürerken, şoför ve aşçı gibi pozisyonları doldurmakta zorlandıklarını kaydetti. Son yıllarda göçmenlik yasalarının sıkılaştırılmasından dolayı kalifiye eleman açığını kapatamadıklarına dikkat çeken Batchelor,  özellikle Londra ve ülkenin güney batısında ciddi bir eleman sıkıntısı çektiklerini belirtti. “Birkaç sene önce bizimle çalışmak isteyecek insanların şu an bu işleri istemediğini görüyoruz” diyen tecrübeli yönetici,  işçi bulmakta zorlanan tek şirketin Dominos olmadığıı belirttiği açıklamasında,  hizmet sektöründe vasıfsız bir çok iş pozisyonu olduğunu,ancak İngiltere’de bu pozisyonlarda çalışmak isteyecek yeterli sayıda insan olmadığını da vurguladı.  Batchelor, düzenli bir vize sitemi içinde, spesifik bir pozisyonu dolduracak ve vergi verecek şekilde yurt dışından işçi getirmek için hükümetten izin istiyor. Bir süre önce Marks and Spencer’ın başkanı Sir Stuart Rose da daha az ücretler için daha uzun saatler çalışmaya hazır olmaları nedeniyle göçmen işçilerin gelmesini desteklediğini açıklamıştı. Domino’s Pizza İngiltere’de 25 bin kişi çalıştırıyor. Londra’daki 109 şubesinde toplam 3 bin 300 çalışanı bulunan zincir yılda 45 şube açıyor. Her yıl 2 bin 500 kişiye istihdam yaratan firmanın çok sayıda şubesi, iş gücü eksikliğinden dolayı tam kapasitede çalışamıyor.

Domino's CEO’luğunu yapan Lance Batchelor,

Domino’s CEO’luğunu yapan Lance Batchelor,

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.