kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.822
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Pazartesi Hafif yağmur
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Londra orkestrası Osmanlı eserlerini çaldı

Türk müzik tarihçisi Dr. Emre Aracı tarafından özel olarak hazırlanan repertuar, Osmanlı Sarayında Avrupa müziğinin yansımaları müzikseverlerle buluştu.

Londra orkestrası Osmanlı eserlerini çaldı
05.12.2015
0
A+
A-

DSC_4040

 

Londra’da Cadogan Hall`da yapılan konserde, Türk müzik tarihçisi Dr. Emre Aracı tarafından özel olarak hazırlanan repertuar, Osmanlı Sarayında Avrupa müziğinin yansımaları müzikseverlerle buluştu.

Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Yunus Emre Enstitüsünün işbirliği ile Cuma akşamı Cadogan Hall’de gerçekleştirilen konsere; aralarında Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, Londra Kültür Turizm ve Tanıtma Müşaviri Selçuk Can, Osmanoğlu Ailesi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda müziksever katıldı. Yaklaşık 1000 kişilik Cadogan Hall’ün tamamen dolu olduğu müzik akşamına İngiliz müzikseverler de yoğun ilgi gösterdi.

DSC_4104

SULTANLARIN ESERLERİ ÇALINDI

Osmanlı Devletinin Avrupa müziğini Giuseppe Donizetti Paşa ile nasıl keşfettiğini konu alan ‘Sultanlar ile Vals’ konserinde on iki farklı eser Emre Aracı’nın şefliğinde Chamber Ensemble of London orkestrası tarafından icra edildi. Konserin ilk bölümünde Giuseppe Donizetti Paşa, Callisto Guatelli Paşa, Gaentano Donizetti, Charles Louis Napoleon d’Albert, Jean-Baptiste Lully ve W.P.R. Cope’un birer bestesi, ikinci bölümünde ise Sultan 2’nci Mahmud, Sultan Abdülaziz, Sultan 5’inci Murad, Fehime Sultan, Rifat Bey ve Burhaneddin Efendinin birer bestesi çalındı.

Dr. Emre Arıcı kimdir?

Edinburgh Üniversitesi Müzik Fakültesi’ne 1990 yılında kabul edilen ve Ahmed Adnan Saygun’un hayatı ve eserleri hakkında bir tez yazarak 1999 yılında doktorasını yine aynı kurumda tamamlayan Arıcı, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki Avrupai müzik geleneği üzerine uzmanlaşmıştır. Bu alanda yoğunlaştırdığı çalışmalarını 1999-2001 yılları arasında Cambridge Üniversitesi’ne bağlı Skilliter Osmanlı Araştırmaları Merkezi’nde sürdüren Dr. Arıcı, bu dönemde Cambridge’deki Uluslararası Türk Lisesi’nde müzik, Türk edebiyatı ve tarihi dersleri verdi.

 

Ünlü müzisyen Arıcı, Londra’da 1998 sonunda kurduğu yirmi kişilik Londra Osmanlı Saray Müziği Akademisi Orkestrası’nı birçok konserde yönetti ve bu orkestra ile Osmanlı sultanları için bestelenmiş batı müziği tarzında eserleri seslendirdi.

DSC_4017

DSC_4029

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.