kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazartesi Hafif yağmur
18°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C

‘Toplumumuz siyasette daha aktif olmalı’

‘Toplumumuz siyasette daha aktif olmalı’
10.12.2013
0
A+
A-

cemile yusuf turkuas

Türk asıllı Alman milletvekili Cemile Yusuf İngiliz parlamentosunda konuştu. Çalışmalarına bu yıl içerisinde başlayan ‘Turkuas-UK’ vakfı İngiliz parlamentosundaki ilk etkinliğini düzenledi. Vakıf parlamentoda yapılan toplantıda Almanya’nın ilk Müslüman asıllı Türk milletvekili Cemile Yusuf’u ağırladı

İngiltere’de yaşayan toplumumuzun siyasi hayata katılımını teşvik etmek amaçlı düzenlenen toplantıya  Almanya’da iktidarda bulunan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Milletvekili Cemile Yusuf konuşmacı olarak katıldı. İngiliz parlamentosundaki Türkiye’nin Dostları Grubu Başkanı İşçi Partisi Milletvekili Fabian Hamilton’un ev sahipliği yaptığı etkinliğe Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz,Haringey Belediye meclis üyesi Nilgün Canver’inde aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı.

cemile yusuf 4

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Çeviköz, Cemile Yusuf ve Lordlar Kamarasına seçilen ilk Kıbrıslı Türk olan Barones Meral Ece’nin, gençler ve diğer toplum fertleri için motive edici örnekler olduğunu ifade etti.  Almanya’da milletvekili olarak meclise girmeyi başaran Cemile Yusuf’u kutlayan Çeviköz, Yusuf’un Almanya’daki Hristiyan Demokrat Parti’nin tarihindeki ilk Müslüman ve Türk kökenli milletvekili olduğunu hatırlattı. Büyükelçi, genç siyasetçinin topluma ilham verebilmek için önemli bir rol model olduğunu da ifade etti.

TOPLANTIYA ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

cemile yusuf 2

TURKUAS-UK vakfının başkanı Prof. Dr. Mustafa Camgöz de yaptığı konuşmada toplantının, vakfın İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan topluma yönelik faaliyetlerinin bir parçası olduğunu belirtti. Toplumumuzun İngiltere’de siyasi hayata katılımını teşvik etmek için çalışmalar yürüteceklerini belirten Camgöz, insanlarımızın siyasi hayata dahil olmaları için yapacakları çalışmalara destek olacaklarını vurguladı. Almanya ve Avusturya gibi ülkelerin meclislerine seçilme başarısı gösteren Türk parlamenterleri Londra’ya davet ederek toplumla buluşturacaklarını da kaydeden Turkuas-UK Başkanı, İngiliz parlamentosunda hiç Türk milletvekilinin olmaması toplumumuz açısından bir dezavantaj olduğunu ifade etti. Programa konuşmacı olarak katılan Cemile Yusuf politikaya, öğrencilik yıllarında katıldığı projelerde tanıştığı Alman siyasetçilerle adım attığını söyledi. Geçen sene Eylül ayında yapılan seçimlerde aday gösterildiğinde Türk seçmenlerden büyük destek gördüğünü aktaran genç politikacı,  seçim bölgesinin kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu kaydetti. Hristiyan Demokrat bir partiden Müslüman kökenli bir aday olarak yarışmanın zor olduğunu belirten Cemile Yusuf, aldığı yüksek oy oranının, seçmenlerine farklı  inanç gruplarından gelseler de ortak bir paydada buluştuklarını anlatmakta başarılı olduğunu gösterdiğini ifade etti.         Türk asıllı parlamenter daha sonra toplantıya katılan öğrencilerin sorularını cevapladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ailesi Batı Trakya’dan Almanya’ya göç eden 1978 doğumlu Cemile Giousouf, Federal Meclis’teki ilk Müslüman kökenli Hristiyan Demokrat Parti’li milletvekili olmuştu.

cemile yusuf 3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.