kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5697
EURO
34,9628
STERLIN
40,5908
BITCOIN
$64.233
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
10°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Doğum ve Acil servis artık yok

Doğum ve Acil servis artık yok
06.12.2013
0
A+
A-

chase farm web

Chase Farm Hastanesi’nin doğum servisi resmen kapandı. Doğum için gelen kadınlar 20 Kasım’dan itibaren Edmonton’daki Nort Middlesex ile High Barnet’teki Barnet Hastanesi’ne yönlendirilmeye başladılar. Hastanenin acil servisi de 9 Aralık’tan itibaren hizmet vermeyecek.

Chase Farm Hastanesi’nin doğum servisi, Barnet, Enfield ve Haringey Sağlık Komitesi’nin Ekim ayında aldığı karar doğrultusunda kapandı. Belediye’nin geçen ay açtığı mahkemeden de sonuç alamaması üzerine uygulamaya geçen kararla birlikte, doğum için gelen kadınlar 20 Kasım’dan itibaren Edmonton’daki Nort Middlesex ile High Barnet’teki Barnet Hastanesi’ne yönlendirilmeye başladılar. 19 Kasım günü dünyaya gelen ve Amelie Williams-Gracia adı verilen kız çocuğu Chase Farm’da dünyaya gelen son bebek olarak kayıtlara geçti.

Hastanenin acil servisi de 9 Aralık’tan itibaren hizmet vermeyecek. Sabah 3’ten itibaren buraya başvuran hastalar diğer 2 hastaneye yönlendirilecekler. Chase Farm’da acil servisin yerine 12 saat süre ile açık tutulacak ve kırık, incinme gibi vakalara bakılacak bir ünite kurulacak.

Yetkililer servislerin transfer işlemleri kapsamında Barnet Hastanesi’nde ‘erken hamilelik birimi’ açıldığını belirtirken, hastanenin yeni doğum bölümü de genişletildi. Barnet’te ayrıca yeni bir acil hizmet birimi de hizmete sokuldu. Ayrıca North Middlesex Hastanesi, Barnet Hastanesi  ve Chase Farm arasında ücretsiz toplu taşıma servisleri başlatıldı. Bir yıl sürecek olan uygulama ile üç hastane arasında kamu taşımacılığına ihtiyaç duyulup duyulmadığı da test edilecek.

SAĞLIK BAKANI ‘YETKİM YOK’ DEDİ

jeremy hunt

Chase Farm Hastanesi’nin küçültülmesine yönelik tepkiler ise sürüyor.  Belediye’nin  liderliğindeki hükümetin bu konuya olan yaklaşımı da eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Tartışmaların odağında Sağlık Bakanlığı’nın Chase Farm ile ilgili düzenlemeyi durdurma yetkisinin bulunup bulunmadığı yer alıyor. Londra Gazete’nin konuya ilişkin sorularını yanıtlamaktan kaçınan Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, iddia edildiği gibi bir yetkisi bulunmadığını savunarak, “Artık önemli olan yerel NHS’in, yerel sağlık örgütleri, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık yetkililerinin desteğini almış olan  Barnet Enfield ve Haringey Klinik Strateji planında öngörülen değişiklikleri yapacak olmasıdır”görüşünü aktardı. Bakan açık ve net bir dille de “Sağlık Bakanlığı’nın bu kararı değiştirme gücü yoktur” dedi. Israrlarımıza rağmen özellikle Başbakan David Cameron ve partisinin Chase Farm’a yönelik geçmişteki tavrının farklı olmasına yönelik bir yorum da bulunmak istemeyen Bakan’a muhalefetten ise sert eleştiriler geliyor. Enfield Belediyesi Sağlık Komisyonu Başkaı Alev Cazımoğlu, Bakanlığın isterse bu küçülmeyi engelleyebileceği görüşünü yineledi. Eylül ayında komitenin Chase Farm’a ilişkin kararını duyururken “Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirilmesi ile…” cümlesinin kullanıldığını hatırlatan Cazımoğlu, Başbakan Cameron’un  da seçim öncesi Gordon Brown yönetimini eleştirdiğini ve hükümete geldiğinde bu kararı durduracağını taahhüt ettiğini hatırlattı. Meclis üyesi Muhafazakar Partililerin Chase Farm’ı seçim kampanyalarına alet etmekle de suçladı.

Hastanenin doğum servisi kapatılırken acil servisi de kapatılarak 12 saat hizmet veren bir üniteye dönüştürülecek.

Hastanenin doğum servisi kapatılırken acil servisi de kapatılarak 12 saat hizmet veren bir üniteye dönüştürülecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.