kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4438
EURO
34,7690
STERLIN
40,5843
BITCOIN
$64.418
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
10°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Telekulak skandalında belgeleri yok etme girişimi

Telekulak skandalında belgeleri yok etme girişimi
17.05.2012
0
A+
A-

telekulakİngiltere’de gündemin en önemli maddesini oluşturan Telekulak skandalında

medya patronu Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu News International’ın İngiltere’deki kolunun eski yöneticisi Rebekah Brooks, soruşturma kapsamında mahkemeyi yanıltmakla suçlandı. Brooks, savcının suçlamalarını zayıf ve adaletsiz olarak nitelendirdi.

Savcı Alison Levitt ise suçlamaları destekleyecek yeteri kadar delil bulunduğunu belirtti.

Rebekah Brooks’un yanısıra yarışatı yetiştiricisi eşi Charlie Brooks, sekreteri, News International’ın güvenlik şefi, şoförü ve koruması da mahkemeyi yanıltmakla suçlandı.

Savcılık Brooks ve diğerlerini, 2011 yılı Temmuz ayında polisten bilgi ve belge saklama ve Rupert Murdoch’un İngiltere’deki medya şirketlerini bir araya getiren New International arşivindeki bazı belgeleri yok etmeye çalışmakla suçluyor.

İngiltere’yi sarsan telefon dinleme skandalı, çok sayıda şöhretin ya da haber konusu olmuşsıradan insanların telefonlarının Murdoch’a bağlı muhabirlerce, bazen polisle işbirliği içinde, gizlice dinlendiğinin ortaya çıkmasıyla patlak vermişti.

Scotland Yard’ın skandalla ilgili sürdürdüğü başka soruşturmalar da var.
Geçtiğimiz Temmuz ayında, Murdoch’un medya şirketindeki görevinden istifa eden Brooks’un, telefon dinleme skandalı soruşturması kapsamında tanıklığına başvurulmuştu. Brooks tartışmaların başlangıcından beri telefon dinlemelerinden haberdar olmadığını iddia ediyor. Brooks, ayrıca Polis’e bilgi karşılığında ödeme yapılması emri verdiğini de kabul etmiyor.
Geçen yıl telefon skandalı yüzünden ve yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklanan Brooks, kefaletle serbest bırakıldıktan sonra, Mart ayında adaleti yanıltmaya teşebbüs suçlaması ile tekrar tutuklandı.

CADI AVI

Brooks’un uzun kızıl saçlarıyla tanıdık siması, gazetelerin ön sayfalarını doldurdu. <strong>Daily Telegraph</strong>, ”Bu bir cadı avıdır.” diyen Rebekah Brooks’un suçlamaları reddederek hukuk savaşına giriştiğini yazıyor.

<strong>Guardian</strong>, Brooks’un ve kocası Charlie’nin Muhafazakar Başbakan David Cameron’la geçmişyıllardaki yakın ilişkilerine işaret ederek, ”Bu konu gelecek seçimlere kadar Cameron’ın başını ağrıtabilir.” yorumunu aktardı.

Medya patronu Rupert Murdoch’ın “prensesi” olarak bilinen ve başta skandalın patlak verdiği News of the World gazetesi olmak üzere Murdoch’ın birçok gazetesinde üst düzey yöneticilik yapan Rebekah Brooks, telekulak skandalında kilit rol oynuyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.