kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2362
EURO
34,8087
STERLIN
40,5219
BITCOIN
$62.820
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı az bulutlu
Salı Orta şiddetli yağmur
19°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cuma orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Londra’daki ırkçı saldırganın kimliği belli oldu

Türk vatandaşına yapılan ırkçı ve İslamofobik saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan saldırganın kimliği belli oldu.

Londra’daki ırkçı saldırganın kimliği belli oldu
22.10.2015
0
A+
A-
Irkçı saldırganın, yaşlı Türk 'ün kullandığı özürlü sopasını da böyle fırlattığı video görüntüsünde yer aldı.

Irkçı saldırganın, yaşlı Türk ‘ün kullandığı özürlü sopasını da böyle fırlattığı video görüntüsünde yer aldı.

Londra’da belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan ırkçı ve İslamofobik saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan saldırganın kimliği belli oldu.

Londra polisinden yapılan açıklamada, 25 yaşındaki kişinin Londra’nın kuzeyindeki bir karakola dün akşam üzeri teslim olduğu ve kamu düzenini ırkçı söylemle bozmak şüphesiyle gözaltına alındığı belirtilmişti. Gözaltına alınan saldırganın Kashif Samuels olduğu belirtildi.

MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

Irkçı saldırganın 26 Ekim Pazartesi günü Highbury Magistrates Court’a hakim önüne çıkacağı öğrenildi.

Londra Polisi, 17 Ekim Cumartesi günü yaşandığı tahmin edilen ve cep telefonuna kaydedilen olayla ilgili olarak soruşturma başlattığını açıklamıştı.

Olayın, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Londra’nın kuzeyindeki Haringey bölgesinde, A10 Caddesi’nde seyir halindeki bir otobüste gerçekleştiğine inanıldığını belirten polis yetkilileri, olayla ilgili bilgi sahibi olanlardan kendileriyle irtibata geçmesi çağrısında bulunmuştu.

londraotobusu

TÜRK VATANDAŞINA SÖZLÜ SALDIRIDA BULUNDU

Londra’daki bir belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan sözlü saldırının yer aldığı görüntülerde siyahi bir kişinin nasıl başladığı bilinmeyen tartışmada Türk vatandaşına, Müslüman ve Türk olduğu için hakaret ettiği görülüyordu. Siyahi kişi otobüsten inerken, Türk vatandaşına ait olduğu tahmin edilen, yaşlı ve hastaların daha kolay yürüyebilmeleri için kullandığı yürüteci otobüsten dışarı fırlatıyordu.

TÜRK KONSOLOSLUĞU O TÜRK VATANDAŞINI ARIYOR

Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu’nun  konuyla yakından ilgilendiği ancak saldırının hedefi olan Türk vatandaşına ulaşılamadığı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.