kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5859
EURO
35,0108
STERLIN
41,4296
BITCOIN
$64.841
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Çarşamba Kapalı
22°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C

Yaşlı Türke saldıran ırkçı bugün mahkeme önünde

Türk olduğu sanılan kişiye İslamofobik hakaretlerde bulunarak, otobüsten atan ırkçı bugün hakim karşısına çıkacak.

Yaşlı Türke saldıran ırkçı bugün mahkeme önünde
20.10.2015
0
A+
A-

 

13buszimmerframe1910d

Geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olayda, koltuk değnekli yaşlı ve  Türk olduğu sanılan kişiye İslamofobik hakaretlerde bulunarak, otobüsten atan ırkçı bugün hakim karşısına çıkacak.

Olayın görüntülerinin Youtube’da çok sayıda izlenmesinin ardından harekete geçen Polis, dün akşam geç saatlerinde Kuzey Londra’daki bir Polis Merkezi’ne gelerek teslim olan saldırganı tutukladı.

Evening Standart Gazetesi’nde de yer alan habere göre, siyah olan ve çocuk arabasıyla otobüste seyahat eden 36 yaşındaki Simone Joseph’in, yaşlı ve özürlü sandalyeli, kimliği henüz kesinleşmeyen, ancak Türk olduğu tahmin edilen kişiye üç dakikadan fazla ağır İslamofobik hakaretlerde bulunduğu video görüntüleriyle belirlendi.oltuğu değneği

Joseph’in yaşlı adama, “Sen git Türkiye’ye, fakat gidemezsin. Sen niçin buradasın, çünkü yardımlar alıyorsun, otobüslerde bedava gidiyorsun” şekinde sözler sarfettiği bir yolcu tarafından çekilen ve Youtube’ta paylaşılan görüntülerde yer aldı.

 Dalston’daki duraktaki ırkçı saldırganın, yaşlı adamı iterek dışarı attığı görüntülendi.

London Transport (Tfl) Müdürü Mike Weston ise yaptığı açıklamada, “Bu tür davranışlar bizim otobüslerde asla toleransla karşılanmaz” dedi. Weston, yolcularının sözlü ve fiziksel saldırı korkusu ile seyahat etmelerine izin verilemeyeceğini vurgulayarak, Polise her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

Simone Joseph’in, ırksal ve dini ayırımcılık yaparak kamu düzenini bozma suçlamasıyla bugün Hendon’da hakim karşısına çıkartılacağı da açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.