kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6437
EURO
34,9449
STERLIN
41,5448
BITCOIN
$67.162
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Cumartesi Hafif yağmur
18°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

İki Sanat Müziği Korosu’ndan ortak ‘Yardım Projesi’

Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Çağdaş Müzik Derneği Türk sanat Müziği Korosu ortak projeye imza atacak.

İki Sanat Müziği Korosu’ndan ortak ‘Yardım Projesi’
18.10.2015
0
A+
A-

 

cagdaskoro

Vatan Korosu Başkanı Türkan Nalbantoğlu ile Çağdaş Müzik Derneği Korosu Başkanı Ersin Tünay, Londra’da bir basın toplantısı düzenleyerek iki koronun birlikte gerçekleştireceği ‘Yardım Projesi’ hakkında bilgi verdiler.

Nalbantoğlu ve Tünay, iki koronun, ‘Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ yararına Aralık ayında Lefkoşa’da bir konser gerçekleştireceğini belirterek, aynı konserin 2016 yılının ilk aylarında Londra’da da tekrarlanacağını kaydettiler.

vatankulturel

YENİ DÖNEMDE VATAN’IN ŞEFLİĞİNİ TÜNAY YAPACAK

Türkan Nalbantoğlu, koronun kuruluşunun dördüncü yılında yeni bir heyecanla yeni çalışmalara hazırlandıklarını bildirdi. İki koronun işbirliğinin sadece ortak konserle sınırlı kalmayacağını belirten Nalbantoğlu, “Aynı zamanda müzik hocası olan Ersin Tünay, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun da şefliğini yürütecek. Birlikte çalışacağız ve iki koro birlikte aynı projeyi gerçekleştireceğiz” dedi.

turkannalbantogluersintunay

HAYALLER GERÇEK OLUYOR

“Yeni dönemde yeni şefimizle yeni ufuklara açılıyoruz” diyen Türkan Nalbantoğlu, “Türk müziği kültürünü farklı bir ülkede yaşamak ve yaşatmak için çalışıyoruz. İki koronun Londra ve Lefkoşa’da ortak proje gerçekleştirecek olması ‘hayalimdeki bir proje’ idi ve bunu gerçekleştireceğimiz için çok mutluyum. Yeni dönemde çalışmalarımızı şefimiz Ersin Tünay ile her Salı günü gerçekleştiriyoruz. Londra’da Türk müziğine ilgi duyanlar bize ulaşırlarsa koromuzda yeralabilirler” diye konuştu.

HAYIRLI VE ÖRNEK BİR PROJE OLACAK

Kısa süre önce müzik öğretmeni olarak İngiltere’ye gelen Çağdaş Müzik Derneği Türk Sanat Müziği Korosu Başkanı Ersin Tünay da yaptığı açıklamada, iki koronun işbirliğini bir protokol ile imza altına aldıklarını hatırlatarak, “bu bir başlangıç olacak. Umarız iki kardeş koro olarak daha güzel projeleri birlikte gerçekleştiririz. İngiltere ile Kuzey kıbrıs arasında sanat müziği ile bir yardımlaşma ve dayanışma köprüsü oluşturacağız” diyerek ileriye dönük ümitli olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.