kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4539
EURO
34,6580
STERLIN
40,5253
BITCOIN
$57.648
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
14°C
Cuma Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Ankara saldırısı Londra’da protesto edildi

Ankara’da geçtiğimiz hafta düzenlenen ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde gerçekleşen patlama Londra’da protesto edildi.

Ankara saldırısı Londra’da protesto edildi
15.10.2015
0
A+
A-

 

Londra_Sayfa2_DSC_1602

Ankara’da geçtiğimiz hafta düzenlenen ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde gerçekleşen ve yüzü aşkın kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep olan patlama Londra’da protesto edildi.

Ankara’da yaşanan saldırının ardından Londra’da protesto gösterileri gerçekleşti. İlki saldırının hemen ardından Britanya Demokratik Güç Birliğinin acil çağrısı ile Türkçe konuşan toplumların yoğun yaşadığı Kuzey Londra’da gerçekleşen protesto gösterisi Wood Green’de başlayıp Haringey’de son buldu. Britanya Demokratik Güç Birliğinin ikinci çağrısı üzerine Londra merkezde 11 Ekim Pazar günü tekrar bir araya gelen binlerce kişi Ankara’da yaşanan terör saldırısını terör olaylarını lanetleyerek Trafalgar Meydanından BBC televizyonuna kadar yürüdü. Polis kontrolünde gerçekleşen her iki protesto gösterisinde “Barış hemen şimdi”, “Barışa evet, savaşa hayır”, “Her yer Ankara, her yer direniş.”, “Ne istiyoruz? Adalet! Ne zaman istiyoruz? Hemen!” gibi sloganlar atılırken, barış mesajları içeren pankart ve dövizler taşındı.

Londra_Sayfa2_DSC_1648

İŞÇİ PARTİSİ LİDERİ CORBYN DE SESSİZ KALMADI

Her türlü toplumsal olaya büyük bir hassasiyet ile yaklaşması ve daima ezilenlerin yanında yer alması ile tanından Jeremy Corbyn, Ankara saldırısına da sessiz kalmadı. İşçi Partisinin yeni lideri Corbyn, Türkiye’nin Başkenti Ankara’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin bir mesaj yayımladı. Barış mitingine yönelik terör saldırısını duyduğunda dehşete düştüğünü belirten Corbyn, uzun soluklu bir barışın sağlanabilmesi için haksızlığa uğrayan tüm kesimlerin haklarının verilmesi gerektiğini ifade etti.

Londra_Sayfa2_DSC_1627

KÜRDÜ TÜRKÜ TEK YÜREK

Alevisi Sünnisi, sağcısı solcusu, Kürdü Türkü, Müslümanı Hristiyanı binlerce kişinin tek yürek olduğu protesto gösterilerine İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP İngiltere Birliği, aralarında Britanya Alevi Federasyonu’nun da bulunduğu toplamda 18 farklı sivil toplum örgütünün barındıran Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu ve İngiltere’den birçok yabancı sivil toplum kuruluşu ve sendika katılarak barış çağrısı yaptı.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Londra_Sayfa2_DSC_1616İNGİLİZ BASINI NE DEDİ?

Ankara’da ki saldırıya İngiliz basınında geniş yer verildi.

INDEPENDENT GAZETESİ:

Independent gazetesi saldırıyı “Barış mitinginde cinayet” başlığıyla manşete taşıyor. Gazete, Türkiye’nin başkenti Ankara’da gerçekleşen “terörist bombalı saldırıda” en az 95 kişinin öldüğünü yazıyor. Erdoğan’ın birlik çağrısı yaptığını yazan gazete, henüz saldırının üstlenilmediğini kaydediyor.

Londra_Sayfa2_ankarapatlamasiiii

SUNDAY TIMES GAZETESİ:

Sunday Times ise ilk sayfasına taşıdığı saldırı haberinde ölü sayısını en az 97 olarak veriyor. Haberde, seçimlere 3 hafta kala gerçekleşen bu saldırının hükümet ile Kürtler arasındaki tansiyonu yükselteceği belirtiliyor. Dün akşam Ankara ve İstanbul’da hükümet karşıtı eylemler düzenlendiği kaydediliyor. Gazete, hükümet ile Kürt güçleri arasında barış çağrısı yapmaya gidenlerin kendilerinin bombalı saldırıya hedef olduğunu yazıyor, art arda yapılan iki saldırının da intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Patlamaların ardından saldırıda ölen ve yaralananların yakınlarının alana giriş yapmaya çalıştığı ancak polisin onları durdurduğu kaydediliyor. Adını Dimret olarak veren bir görgü tanığı “Ölü ve yaralıları taşımak için alana girmeye çalıştık ancak polis bize gazla saldırdı” diyor.

Londra_Sayfa2_ankara-patlaması

OBSERVER GAZETESİ:

Observer gazetesi ise saldırıyı “Türk barış gösterisinde 90’dan fazla kişi bombalı saldırıda öldü” ifadeleriyle ilk sayfaya taşıyor. Gazete bunun Türkiye yakın tarihindeki “en ölümcül terör saldırısı” olduğunu vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.