kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.796
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Parayı veren kuyruktan kurtuluyor

Parayı veren kuyruktan kurtuluyor
22.11.2013
0
A+
A-
Havaalanlarındaki kuyruklarda beklemek istemeyenler bir ücret karşılığında işlemlerini hızlandırabilecekler.

Havaalanlarındaki kuyruklarda beklemek istemeyenler bir ücret karşılığında işlemlerini hızlandırabilecekler.

İçişleri Bakanlığı İngiltere’deki havaalanlarında yaşanan ve özel meclis araştırmalarına konu olan uzun kuyruklara takılmak istemeyen yolcuların, belli bir ücret ödeyerek özel ve hızlı hizmet alabilmelerini öngören bir tasarı hazırlığında olduğunu duyurdu. Ülkeye gelen yabancılardan maksimum gelir elde etmeyi hedefleyen bakanlığın gündeme getirdiği tasarı ile,özellikle uluslararası havaalanlarındaki  uzun pasaport kontrolü kuyrukları para ödenerek geçilebilecek.

Bakanlık, yurt dışına yolculuk yapan İngiliz vatandaşları için de hızlı pasaport geçişini genişletmeyi planladığını bildiriyor. Halen bazı First veya Business Class yolcularına ayrılmış olan hızlı pasaport kontrolü geçişleri için ne kadar ücret uygulanacağı ise henüz belirlenemedi. Yetkililer, muhalefetin tepki gösterdiği tasarıyı, elde edilecek gelirin göçmenlik bürosunun giderlerini yolcular aracılığıyla karşılamayı öngören planın bir parçası olduğunu belirterek savunuyor. Bu konuda hazırlanan bir raporda ise VIP odaları ve hızlı pasaport geçişlerinin şu an sadece maliyetlerini karşılayacak şekilde ücretlendirildiğini, bu servislerin daha da genişletilmesi gerektiğini kaydediliyor. Bu servislerin sadece ulaşılabilirliği ve erişimini arttırmanın yanı sıra, ücretlerini de maliyetin üzerine çıkartmayı amaçlayan raporda, “Bu tür lüks servislerin ücretleri havayolu veya havaalanından alınacak, fakat eğer havayolu ve havaalanları onlar için artan maliyetin bir kısmını yolculara yanıstmak isteyebilir” deniliyor. Şu an sadece varlıklı yolcuları ilgilendiren bu değişikliklerin ileride diğer yolculara da uygulanabileceği uyarısında da bulunuluyor.

Tasarı kabul edilmesi halinde ilk olarak Heathrow ve Gatwick havalimanlarında yürürlülüğe girecek. Araştırmalara göre Heathrow gibi uluslararası havaalanlarında pasaport kontrolü için bekleme süresi ortalama 1 saatin üzerinde oluyor. Avrupa Birliği standartlarına göre birlik üyesi ülkelerin havaalanlarında maksimum bekleme süresi 45 dakika olarak belirlenirkenbur süre Stansted, Heathrow gibi hava limanlarında 3 saate kadar çıkıyor.

ZENGİNLER VE İŞADAMLARI ÖNCELİKLİ

Hükümet Eylül ayında da benzer uygulamaların yer aldığı planın bir parçası olarak “kayıtlı yolcu sistemini” başlatmıştı. Amerikan, Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda ve Japonya vatandaşlarına pasaport kontrolünd,e uluslararası yolcuların girişinin yerine de AB-Britanya geçişlerini kullanmalarına izin verilmişti. Uygulamanın deneme süresi Nisan’da dolduğunda bu uygulamadan yararlanmak isteyen yolcular yıllık bir ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Yakın zamanlarda yürürlüğe giren bir başka düzenlemede de vize başvuru servislerine VIP hizmeti getirmişti. Yaklaşık 100 zengin iş adamına sunulacak olan servis, yolcuların İngiliz sınır kontrolünden sorunsuz geçmesini sağlayacak. Adı “Great Club” olan bu grubun üyelerine özel hesap yöneticisi atanacak ve yolcuların bütün seyahat işlemleri organize edilecek. Henüz kimlerin bu grupta yer alacağı belirlenmezken, İçişleri Bakanlığı bu servisten yararlananların dünya ekonomisine önemli derecede katkıda bulunmuş insanlar olacağını belirtti. İçişleri Bakanı Theresa May öncelikli vize servislerinin farklı ülkelerdeki işadamlarına da uygulama planları olduğunu da belirtmişti.

Hükümet bu yıl göçmenlik sistemine 1.7 milyar sterlin harcıyor. Bu harcamaların neredeyse yarısı vize başvuruları ve benzeri servislerle karşılanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.