Site icon Londra Gazete

Çanakkale Zaferi kutlandı

ALİ RIZA Demirmencioğlu Türk Okulu’nda Çanakkale Zaferi’nin 97. yildönümü kutlandı.

Türkçe öğretmeni Yusuf Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu ‘Çanakkale Zaferi’ni Kutlama Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasıyla başladı. Daha sonra çocuklar  hepbirlikte andımızı okudu.

Açılış konuşmasını Okul Müdürü Sevtap Kemal yaptı.  Kemal, Çanakkale Savaşı’nın tarihçesini anlattı ve vatan uğruna ölümü göze alan tüm kahraman şehitlerimizi  minnet ve şükranla anıyoruz diyerek konuşmasını bitirdi. Türkçe öğretmeni Yılmaz, bu kez sahneye “bugün aramızda çok özel bir misafirimiz var diyerek” 92 yaşındaki emekli pilot Esat Akgün’ü davet etti. Esat Akgün  duygulu ve akıcı bir uslupla  Atatürkle ilgili anısını paylaştıktan sonra, Çanakkale şiirini okudu.  Küçük öğrencilerin büyük bir dikkat ve heyecanla dinledikleri Akgün,  veli ve öğretmenlere de duygusal anlar yaşattı.

TÜRK TARİHİNİN EN ÖNEMLI SAVAŞI

Bu duygu yüklü konuşmanın arkasından, program büyük sınıflardaki 2 öğrencinin hazırladığı günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Öğrencilerin ana mesajı şöyleydi; ‘Çanakkale Savaşları , Türk tarihinin belki de en önemli savaşıdır.  Hepimizin tarihimizi çok iyi öğrenmesi gerekiyor, bu yüzden de  bu konudaki kaynakları muhakkak okumanızı  öneriyoruz.  Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinmesi gerekir .

Program, öğrencilerin şiir okumaları, sonra velilerle birlikte  Çanakkale Türküsü’ün söylenmesi ve en son olarak ta İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından sağlanan “Gelibolu 1915”  konulu sinevizyonun   izlenmesi ile son buldu.

Exit mobile version