kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
STERLIN
41,0292
BITCOIN
$70.321
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Çanakkale Zaferi kutlandı

Çanakkale Zaferi kutlandı
22.03.2012
0
A+
A-

ALİ RIZA Demirmencioğlu Türk Okulu’nda Çanakkale Zaferi’nin 97. yildönümü kutlandı.

Türkçe öğretmeni Yusuf Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu ‘Çanakkale Zaferi’ni Kutlama Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasıyla başladı. Daha sonra çocuklar  hepbirlikte andımızı okudu.

Açılış konuşmasını Okul Müdürü Sevtap Kemal yaptı.  Kemal, Çanakkale Savaşı’nın tarihçesini anlattı ve vatan uğruna ölümü göze alan tüm kahraman şehitlerimizi  minnet ve şükranla anıyoruz diyerek konuşmasını bitirdi. Türkçe öğretmeni Yılmaz, bu kez sahneye “bugün aramızda çok özel bir misafirimiz var diyerek” 92 yaşındaki emekli pilot Esat Akgün’ü davet etti. Esat Akgün  duygulu ve akıcı bir uslupla  Atatürkle ilgili anısını paylaştıktan sonra, Çanakkale şiirini okudu.  Küçük öğrencilerin büyük bir dikkat ve heyecanla dinledikleri Akgün,  veli ve öğretmenlere de duygusal anlar yaşattı.

TÜRK TARİHİNİN EN ÖNEMLI SAVAŞI

Bu duygu yüklü konuşmanın arkasından, program büyük sınıflardaki 2 öğrencinin hazırladığı günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Öğrencilerin ana mesajı şöyleydi; ‘Çanakkale Savaşları , Türk tarihinin belki de en önemli savaşıdır.  Hepimizin tarihimizi çok iyi öğrenmesi gerekiyor, bu yüzden de  bu konudaki kaynakları muhakkak okumanızı  öneriyoruz.  Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinmesi gerekir .

Program, öğrencilerin şiir okumaları, sonra velilerle birlikte  Çanakkale Türküsü’ün söylenmesi ve en son olarak ta İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından sağlanan “Gelibolu 1915”  konulu sinevizyonun   izlenmesi ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.