kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.836
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
19°C
Salı Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Mahkeme de kapatılmaya onay verdi

Mahkeme de kapatılmaya onay verdi
15.11.2013
0
A+
A-
Chase Farm için son umutta tükendi

Chase Farm için son umutta tükendi

Enfield Belediyesi Chase Farm Hastanesi’nin kaza ve acil servis ünitelerinin kapatılmasına karşı başlattığı hukuki mücadeleyi kaybetti. Enfield’de bulunan ve toplumumuzun en çok başvurduğu sağlık kuruluşlarının başında gelen hastanenin söz konusu servisinin, mahkemenin kararından sonra 9 Aralık’ta kapatılması bekleniyor.

Belediye lideri Doug Taylor kararı büyük bir hayal kırıklığı olarak nitelendirirken, bölge sakinlerinin sağlık altyapısı geliştirilmeden alınan kararın utanç verici olduğunu savundu. Mahkemenin tavrını memnuniyetle karşılayan ve küçülme kararını alan NHS Barnet, Enfield ve Haringey Clinical Strategy grubu ise, aldıkları kararın haklılığının bir kez daha anlaşıldığını kaydetti. Öte yandan, Muhafazakar Parti’nin Enfield North’ta milletvekili Nick De Bois ise belediye ile aynı safta bulunarak, hastanenin doğum ve acil servis bölümlerinin kapatılmasına karşı çıkmıştı. Belediyenin açtığı davaya destek veren De Bois, Yüksek Mahkeme’nin verdiği karardan sonra da Enfield Belediyesi’ne verdiği desteği çekmedi. İşçi Partisi’nin hükümette olduğu dönemde hastanenin küçültülmesine karşı kampanya yürüten Southgate’te milletvekili David Burrowes ise Enfield Belediyesi’nin dava açma kararını eleştirmişti. Burrowes, belediyenin vergileri boşa harcayacağını, kapatma kararının da onaylanacağını savunmuştu.

Hastanelerin yeniden yapılandırılması projesinin bir parçası olarak Chase Farm hastanesinin verilen bazı hizmetlerin North Middlesex ve Barnet Hastanelerine transfer edilmesi planlanıyor. Chase Farm Hastanesi’nin doğum servisinin kapatılması ve acil servisinin küçültülmesiyle, bu servisleri kullanacak olan hastalar bölgedeki diğer iki hastaneye yönlendirilecek. Yılda 3 bin dolayında doğum geçekleşen hastaneye başvuranlar iki hastanenin yükünü arttırırken North Middlesex Hastanesi’nin acil servis ünitesine başvuran insan sayısının 175 bine ulaşarak Londra’nın en büyük acil servislerinden biri haline geleceği öngörülüyor. Enfield Belediyesi önümüzdeki 20 yıl içerisinde Enfield’ın nüfusunun 40 bin dolayında artmasının beklendiğine işaret ederken, Chase Farm’daki doğum ünitesinin önümüzdeki yıllarda daha fazla önem kazanacağını dile getiriyor. Buna karşılık küçülme kararını alan Strateji grubu, hastaların yönlendirileceği North Middlesex ve Barnet’te hasta sayısını karşılamak için gerekli değişikliklerin yapıldığını savunuyor.

nick de bois

Hastanenin küçülme kararı ilk kez 2006 yılında gündeme gelmişti. Plana büyük tepoki gösteren bölge sakinleri örgütlenerek ‘Save Chase Farm’ isimli bir platform kurarken, belediyeye bağımsız meclis üyesi sokmayı başarmışlardı. Başbakan David Cameron’un 2007 yılında bizzat gelerek protestolara destek verdiği hastanenin geleceği şimdi Sağlık Bakanı’nın kararına bağlı.

Nick De Bois – Enfield North Milletvekili:’Mahkeme kararı hayal kırıklığı oldu’

“Yüksek Mahkeme kararı beni hayal kırıklığına uğrattı. Enfield Belediyesi’nin güçlü bir savı olduğuna inanıyorum. Yasal süreç başlatmakla doğru kararı vermişlerdi. Ayrıca bölge sakinlerinin de desteğini almışlardı. Farklı partileri ve toplumun çeşitli kesimlerini bir araya getiren bu kampanyamızla gurur duymalıyız. Enfield vatandaşlarına en iyi sağlık hizmetini vermek için partiler arası siyaseti bir kenara bırakmalıyız.

Parlementoda birçok kez sağlık bakanlığı yetkilileri ve Sağlık Bakanı’nın kendisine, Başbakan ve Parlemento liderine eleştirilerimi ilettim. Hem Chase Farm’ın doğum ve acil servis ünitelerinin kapatılmasına onay veren 2008’deki İşçi Parti kararının hem de 2011’de mevcut hükümetin kararının yanlış olduğunu vurgulamaktan hiç çekinmedim.”

Alev Cazımoğlu – Enfield Belediye Meclis üyesi: ‘Hükümet sözünü tutmadı’

“Bugün Enfield için çok üzücü bir gün. Hem kendi adıma hem de Enfield sakinleri adına düş kırıklığı yaşıyorum. Belediye’nin Sağlık temsilcisi olarak bu kararın, hastalara verilen servisi olumsuz olarak etkileyeceğini düşünüyorum. Belediye olarak yasal sürecin sonuna geldik. Aldığımız tavsiyeler, hukuki anlamda sürece devam etmenin hem pahalı hem de karmaşık olacağını, ve olumlu bir sonuç da garantilemediğini söylüyor. Bölge sakinleri Yüksek Mahkeme’ye başvurmamızı bekliyor ve istiyorlardı. Bölgede çaldığımız her kapı sağlık sistemiyle ilgili şikayetleri gündeme getiriyor. Yerel hastaneler beklenen standartlarına ulaşamazken, bir hastanenin daha küçültülmesi hasta bakımı standartlarını daha da düşürecek.

Alev cazimoglu

Hükümet bu kararı halen durdurma gücüne sahip. Devlet Bakanı NHS’ten sorumlu ve bu karar onun yetki alanına giriyor. Lewisham daha önce Lewisham Hastanesi’nin acil servis biriminin kaptılması kararından sonra Devlet Bakanı’nı dava etmiş ve bu kararı durdurmaya zorlamıştı. Bu durumda da Devlet Bakanı eğer istiyorsa hala bu süreci durdurabilir.

Hükümet sözünü tutmadı. Devlet Bakanı North Middlesex ve Barnet Hastaneleri’nin durumu düzeltilmeden bu kapatılmanın yapılmayacağı sözünü vermişti. Hükümet, hastaların Chase Farm yerine daha uzaktaki hastanelere gitmek zorunda kalacağından bölgeye daha fazla ambulans ve paramedik temin etme sözünü vermişti. Zamanında David Cameron’un da bu kapatmaya karşı durduğunu biliyoruz. Enfield’e daha fazla aile hekimi atanacağı sözü verilmişti. Fakat bu sözlerin hiçbiri tutulmadı. North Middlesex ve Barnet Hastanelerinin kapasitelerinin artacak hasta sayısını kaldırabileceğini düşünmüyorum. O hastaneler hali hazırda acil servislerindeki hizmet kalitesi hedeflerine haftalardır ulaşamıyorlar. Örneğin Barnet Hastanesi’nde bekleme süresi şu an dört saati geçiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.