kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
STERLIN
40,7349
BITCOIN
$65.128
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

KKTC eğitim adası oldu

KKTC eğitim adası oldu
14.11.2013
0
A+
A-
Dünya tanımıyor ama 108 ülkeden 62 bin öğrenci KKTC'de eğitim görüyor.

Dünya tanımıyor ama 108 ülkeden 62 bin öğrenci KKTC’de eğitim görüyor.

Kurulduğu günden bu yana uluslararası ambargolara maruz kalan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, dünyanın her yerinden öğrenciler için çekim merkezi haline geliyor.

Londra Gazete’nin KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’dan edindiği bilgilere göre, adadaki üniversitelerde eğitim alan öğrenci sayısının 62 bin 726’ya ulaştığı öğrenildi. Gazetemize bilgi veren Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, bu öğrencilerin 34 bin 858’inin Türkiye kökenli olduğunu; 15 bin 210’unun ise üçüncü ülkelerden eğitim için KKTC’ye geldiğini açıkladı. Yüksek öğrenim kurumlarında eğitim gören 12 bin 658 öğrenci ise KKTC vatandaşı.

Adadaki 8 üniversitenin Türkiye’deki Yüksek Öğrenim Kurulu’na (YÖK) bağlı olduğunu hatırlatan Kavaz, KKTC üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin aldıkları diplomaların uluslararası geçerliliğinin bulunduğunu vurguladı. Başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 100’ü aşkın ülkeden gelen öğrenciler için KKTC’nin giderek daha cazip hale geldiğini belirten Hüseyin Kavaz, önümüzdeki öğretim yılında bir yeni üniversitenin daha faaliyete geçeceğini kaydetti.

EROĞLU : “ÜNİVERSİTELER ÖVÜNÇ KAYNAĞIDIR”

Geçen hafta boyunca katıldığı etkinliklerde KKTC’deki üniversitelerin gelişimine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da öğrenci sayısının arttırılması için devlet olarak gereken desteğin verilmesi gerektiğini vurguladı. KKTC üniversitelerinin108 ülkeden öğrenciye,  60’ın üzerinde farklı ülkeden öğretim üyesi ile hizmet verdiğini belirten Eroğlu, geçen hafta bir üniversitede katıldığı toplantıda, bu durumun KKTC’nin bir devlet olgusuna sahip olduğunu ve de-facto olarak kabul ettirmesine ciddi katkı sağladığını vurguladı. Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ Öğrenci sayımız 60 bini aşmıştır. İnşallah düzenlemeler, çağdaş atılımlar, çizilecek sağlıklı stratejilerle, belirli bir süre içinde bu sayı 100 bine çıkacaktır. Memnuniyetle görüyorum ki bugün herkes, KKTC’deki Üniversiteler olayına sahip çıkmaktadır ancak o günlerde durum böyle değildi. Muhalefet edenler vardı… “ Kıbrıs’ta üniversite mi olur? Öğrenciyi, hocayı nereden bulacağız” diyenler vardı. Çok şükür başarıldı, birlikte, halk olarak başardık. Üniversite olayı gibi, evrensel, dünya barışı için büyük önem taşıyan, ulusal ve uluslararası ilişkilerin gelişmesine, insanlığın, uygarlığın, çağdaşlığın daha ileri gitmesine büyük katkı sağlayan bir alanda elde edilen başarı bence Kıbrıs Türk Halkı için haklı bir övünç kaynağıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.