kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5304
EURO
34,8798
STERLIN
40,6624
BITCOIN
$62.925
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

5. Alevi festivali parlamentoda başladı

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) bünyesinde düzenlenen ve 15 Haziran’a kadar sürecek olan 5. Alevi Kültür Festivali’nin açılış resepsiyonu Britanya Parlamentosu’nda gerçekleştirildi.

5. Alevi festivali parlamentoda başladı
11.06.2015
0
A+
A-

DSC_0818 Britanya Alevi Federasyonu (BAF) bünyesinde düzenlenen ve 15 Haziran’a kadar sürecek olan 5. Alevi Kültür Festivali’nin açılış resepsiyonu Britanya Parlamentosu’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda siyasi ve dernek temsilcilerini biraraya getiren etkinliğe Enfield North İşçi Partisi Milletvekili Joan Ryan, Londra Büyükelçi Müsteşarı Orçun Başaran, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Haringey Belediye Başkanı Jennifer Mann, CHP ve HDP temsilcileri ve iş dünyasından davetliler katıldı. İngiliz Parlamentosu’nda semah gösterilerinin öncesinde davetliler konuştu.

DSC_0854

RYAN: “KÜRTLER VE ALEVİLER DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE ETTİLER”

Joan Ryan “Bu festivali ekstradan daha önemli görüyorum. Kürtler ve Aleviler demokrasi için çok mücadele ettiler. HDP seçimlerde elde ettiği başarıyla demokrasi mücadelesini meclise girerek kazandılar. Bu Türkiye’deki barış ve demokrasi adına çok önemli bir gelişme” diye konuştu. Szözlerine devam eden Ryan “Şimdi hep bir aradayız. İnsan hakları çerçevesinde doğru tartışmaları yapmalıyız. Herkes demokrasiyi hak ediyor. Britanya parlamentosu çatısı altında hepimiz bir aradayız. Herkesin bu ülkede söz hakkı var. Birbirimize ve kültürlerimize saygı duduğumuz için bugün burada Alevi Festivali’ni kutluyoruz. Alevilerin Britanya vatandaşı olmalarından ve Alevi kültürünün Britanya’nın bir parçası olmasından gurur duyuyorum” dedi.

DSC_0900

FEDERASYON BAŞKANI ERBİL: “TÜRKİYE’DE CEMEVLERİ YASAK”

Sonrasında kürsüye gelen  Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil deTürk otoriteleri Aleviliği farketmeliler. Görmezden gelmemeliler. Ama malesef görmezden gelindik Türkiye’deki tüm devlet otoriteleri tarafından. Türkiye’de Cemevleri yasak, Alevilik yasak. AKP’nin dayatmalarını kimse durduramadı. Bundan dolayı sadece bizler değil, pekçok siyasetçi ve farklı görüşlerdeki insanlar mağdur oldu” dedi.

DSC_0880DSC_0857DSC_0851DSC_0839

CEMEVİ BAŞKANI HÜRMAN: “BRİTANYA PARLAMENTOSU DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ”

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Tugay Hurman’ın konuşmasında iseHDP ve CHP’nin seçim süreci boyunca yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Türkiye demokrasisi için önemli olan bu tabloyu görmek bizi çok mutlu etti. Beşincisi düzenlenen Alevi festivalinin Britanya Parlamentosu içerisinde düzenlenmesi bizim için çok önemli. Çünkü burası demokrasinin beşiğidir” sözleri öne çıktı.

KONSOLOS YORULMAZLAR: “CEMEVLERİ TÜRKİYE’DE YASAK DEĞİL. BİRÇOK SAYIDA CEMEVİ VAR”

Yapılan tüm bu konuşmaların ardından mikrofona gelen Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar “burada Türkiye’nin demokratik yapısına dair yapılan konuşmaların yanlış olduğunu söylemek istiyorum. Türkiye demokratik bir ülkedir. Geçen gün Türkiye’de yapılan genel seçimler demokratik bir şekilde yapılmıştır. Ayrıca 2003’te başlayan Irak savaşında İngiltere ve Amerika Türkiye’nin bu savaşa dahil olmasını istedi. Fakat Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu konu reddedildi. Sayın İsrafil Erbil de az evvel sanırım yanlış bir kelime kullandı. Cemevleri yada Alevilik Türkiye’de yasak değil. Resmi olarak faaliyet gösteren çok sayıda Cemevleri bulunmaktadır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.