kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1895
EURO
34,9565
STERLIN
40,9047
BITCOIN
$69.774
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Kürt Film Festivali başlıyor

Kürt Film Festivali başlıyor
14.11.2013
0
A+
A-

LKFF-Poster-2013Bu yıl sekizincisi düzenlenen Londra Kürt Film Festivali 15 ile 24 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. Festival kapsamında 23 uzun metraj film ve 46 belgesel gösterime sunulacak.  Hackney Picture House ve Westbourne Studios salonlarında gösterilecek filmler arasında 52 kısa metrajlı film de festival izleyiciler ile buluşacak. Bu filmlerden 20 tanesi 4. Yılmaz Güney kısa film festivalinde de yer almıştı.

Londra Kürt Film Festivali’nde gösterilecek olan filmler Kürt ve Kürt olmayan yapımcılar tarafından çekilen, Kürt halkının yaşadığı çeşitli toplumsal, ekonomik ve siyasi problemleri ele alıyor. Festival, insan hakları, kadın ve çocuk hakları, doğa, yurt, savaş ve kültür, dil ve kimlik gibi temalarını Kürt hikayeleri aracılığıyla ön plana çıkarıyor.

Yılmaz Güney’in anısına düzenlenen kısa film yarışmasının yanı sıra, festival bu yıl ilk defa senaryo yarışması da başlattı. Kazananın beş bin dolarla ödüllendirileceği yarışma, senaryo yazımını teşvik etmeyi de amaçlıyor. Ödül töreni 22 Kasım’da düzenlenecektir.

ÜNLÜ YÖNETMENLER İZLEYİCİ İLE BULUŞUYOR

My-Sweet-PepperLandGösterilecek olan toplam 121 filmin içinde bağımsız ve küçük çapta filmlerle beraber uluslararası seviyede tanınan ünlü yönetmenlerin filmleri de bulunuyor. Katıldığı çok sayıda festivalden bir çok ödül alan yönetmen Hisham Zaman’ın filmi “Before Snowfall” festivalin en dikkat çeken filmlerinden birisi. Festivalin gala filmi olan “Before Snowfall”ın gala gecesine Norveç’te yaşayan Kürt yönetmen Zaman da katılacak.

Uluslararası üne sahip olan bir diğer Kürt yönetmen Bahman Ghobadi’nin “Gergedanlar Mevsimi” filmi de festivalde gösterime girecek. Yılmaz Erdoğan’ın da rol aldığı filmin yönetmeni Ghobadi de uzun bir aradan sonra Londra’lı sinemaseverlerle bir araya gelecek.  Kürt Film Festivali kapsamında Londra’ya gelecek bir diğer ünlü yönetmen de Huner Saleem olacak. İtalya’da yaşayan Iraklı Kürt yönetmen, Cannes Film Festivali tarafından seyredilmeye değer bulunan “My Sweet Pepperland” filmi ile festivalde yer alacak.

Geleneksel hale getirilen Kürt Film Festivali bu yıl aadece film değil belgesel açısından da ilk kez gösterime sunulacak filmlere sahne olacak. Katalan gazeteci David Meseguerve Oriol Gracia’nın çektiği ve Suriyeli Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesini konu alan “The Silent Revolution” ilk defa Kürt Film Festivali’nde izleyici ile buluşacak. Aralarında Haco Checko’nun da bulunduğu seçici bir festival komitesi tarafından özenle belirlenen fimler arasında Sercan Subaşı’nın “Harvest” filmi de dikkat çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.