kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5459
EURO
35,0080
STERLIN
40,7523
BITCOIN
$64.220
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Belediye töreninde Alevilik tanıtıldı

Belediye töreninde Alevilik tanıtıldı
08.03.2012
0
A+
A-

enfield.aleviEnfield Belediye Meclisi’nin her ay farklı bir dini lider tarafından yapılan açılışsunumu, bu ay Alevi Dede İbrahim Yüksel tarafından gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerinin katıldığı toplantı Yüksel tarafından Türkçe ve İngilizce okunan ‘Alevi Gülbangı’yla başladı.

Enfield Belediyesi’nde her ay gerçekleşen ve halka açık olarak yapılan olağan toplantılar geleneksel olarak bu güne kadar Hristiyanlık dinini temsil eden bir rahip tarafından dua okunmasıyla başlatılıyordu. İşçi Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Çiçek, değişik inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı Enfield bölgesinde Aleviler’in de bulunduğunu ve belediyede temsil edildiklerini belirterek, bu temsiliyetin pratikte yaşama geçmesi gerektiğini ve bu nedenle belediye yetkililerine bu konuda başvuruda bulunduğunu söyledi. Çiçek’in girişimleri sonucu, belediye yetkilileri bu ayki toplantıların açılışını Alevi’leri temsil eden bir dede tarafından yapılmasına olumlu yaklaştı.

BELEDİYEDE İLK

Çiçek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu hem Aleviler açısından hem de belediye açısından bir ilk oldu. Belediye toplantıları yüzyıldan fazla süren bir gelenekten dolayı her zaman bir din adamının duasıyla açılıyordu. Hoşgörü ve barışı sembolize eden Alevi inancının burada temsil edilmesi gerektiğine inandığım için bu konuda bir çalışma yaptım ve bunun sonucunu görmüş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Ayrıca duanın İngilizce dışında bir dilde, yani Türkçe okunması da belediye açısından  bir ilk olarak tarihe geçti” diye konuştu. Çiçek toplantıdan sonra kendisiyle görüşen İşçi Partili ve Muhafazakar Partili belediye meclis üyelerinin Alevi gülbangından oldukça etkilendiklerini ve Alevilikle ilgili daha detaylı bilgi istediklerini vurguladı. Toplantıda ayrıca Alevilik’le ilgili İngilizce kitapçık dağıtıldı.

“Türkiye’ye Örnek Olmalı”

İAKM ve Cemevi adına İsrafil Erbil’de yaptığı açıklamada, İngiltere’de Alevilik inancının, bazı okullarda müfredata alınması, Hackney’de Pir Sultan ve Sivas Şehitleri Anıtı’nın açılmasından sonra, Enfield Belediyesi’nde de gülbankla açılış yapılmasını Aleviler’in bu ülkedeki kazanımları olarak görüyoruz. Buradan çıkaracağımız dersler olmalı. Bu kazanımlarla Türkiye’ye bir mesaj verilebilir. Kendi geldiği topraklarda yok sayılan, horlanan, dışlanan Aleviler, Avrupa’da yaşadıkları değişik ülkelerde, hem birlikte yaşadıkları farklı kültürden topluluklarla barış içinde bir arada olabiliyor,  hem de kendi kültürlerini doğal bir biçimde sürdürebiliyor.  Geldiğimiz topraklarda da artık bunları yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.