kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6004
EURO
34,8095
STERLIN
40,6526
BITCOIN
$64.945
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

‘Çatı örgütü değil, pencereyiz’

‘Çatı örgütü değil, pencereyiz’
08.11.2013
0
A+
A-
Turkuas Başkanı Profesör Camgöz, çatı örgütü değerlendirmesine katılmadı.

Turkuas Başkanı Profesör Camgöz, çatı örgütü değerlendirmesine katılmadı.

Bu yılın Mayıs ayında kuruluşunu ilan eden ‘Türkçe Konuşan Topluluklar Asamblesi’ (Turkuas-UK) Yönetim Kurulu Başkanı Profesör Dr Mustafa Camgöz düzenlediği bir basın toplantısı ile kurumun çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan maddi destek aldıklarını ve Londra’nın merkezi bölgelerinden Trafalgar Square’de bulunan ofisin masraflarını bu destekle karşıladıklarını söyleyen Camgöz, 7 ayrı başlıkta hazırladıkları projelerin hayata geçirilmesi için de söz konusu desteğin devam etmesi için görüşmelerde bulunduklarını kaydetti.  Geçen hafta Londra’da bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile biraraya geldiklerini ve projelerini kendisine de ilettiklerini anlatan Turkuas-UK Başkanı, Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Kemal Yurtnaç ile de bu ay içerisinde görüşerek projeleri için destek arayacaklarını ifade etti.

TÜRKİYE’DEN MADDİ DESTEK SAĞLANDI

Kuruluşlarının İngiliz vakıflar sistemine kayıtlı bir statüye sahip olduğunu vurgulayan Profesör Camgöz, faaliyetlerinin de bu ülkede yaşayan toplumlara yönelik olacağının altını çizdi. “Türkiye’nin iç politikasındaki gelişmelerle ilgilenmemizi, politik bir tavır almamızı kimse beklemesin” diyen Camgöz, Turkuas-UK’in bir çatı örgütü olduğunu görüşüne de katılmadığını söyledi. İngiltere’de faaliyet gösteren diğer dernekleri bünyelerinde toplamak gibi bir misyonlarının olmadığını ifade eden Turkuas-UK Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:   “Hem tüzük olarak hem de Turkuas-UK’in oluşumunda biraraya gelen kişilerin çıkış noktası bir çatı örgütü olma iddiası ile örtüşmüyor. Biz bütün dernek ve kurumların toplum yararına olacak projelerini desteklemeyi; hizmetlerimizin kimliği ve düşüncesi ne olursa olsun bütün toplum kesimlerine ulaşmasını hedefleyen bir anlayışla yola çıktık. Yönetim kurulumuzda yer alan 12 kişinin her biri farklı toplum kesimlerinden gelen kişiler. Bu anlamı ile çatı örgütü olmaktan ziyade toplum ve diğer sivil toplum kuruluşları için bir pencere olabiliriz.”                                           Turkuas-UK’in kuruluş sürecini başından itibaren destekleyen Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve Başkonsolos Ahmet Demirok’a teşekkür eden Prof.Dr.Mustafa Camgöz, bu desteğin güdümlü bir vakıf oldukları algısına yaratmaması gerektiğini söyledi. Bugüne kadar geliştirdikleri hiçbir proje ile ilgili muhalefetle karşılaşmadıklarını belirten Camgöz “Biz İngiliz sistemi içerisinde faaliyet gösteren, kimseyi temsil etmeyen, şeffaflığı ön planda tutan bir anlayışla projelerimize start veriyoruz” dedi.

YEDİ ALANDA ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Profesör Mustafa Camgöz, TURKUAS-UK’in İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan topluma yarar sağlayacağına inandıklarını ifade ettiği yedi ayrı proje ile faaliyetlerine hız vereceğini kaydetti.  Toplumumuzun İngiltere’de siyasi hayata katılımını teşvik etmek için çalışmalar yürüteceklerini belirten Camgöz, insanlarımızın siyasi hayata dahil olmaları için yapacakları çalışmalara destek olacaklarını vurguladı. Almanya ve Avusturya gibi ülkelerin meclislerine seçilme başarısı gösteren Türk parlamenterleri Londra’ya davet ederek toplumla buluşturacaklarını kaydeden Turkuas-UK Başkanı, “Bu milletvekillerimizin tecrübelerini paylaşmalarını istiyoruz. İngiliz parlamentosunda hiç Türk milletvekilinin olmaması toplumumuz açısından bir dezavantaj” dedi.

Ayrıca İngiltere’de yerel yönetimlerde görev yapan meclis üyeleri ile de bir araya gelerek toplumumuzun önemli sorunlarını ele alacaklarını belirten Camgöz diğer projelerini şöyle sıraladı: “En çok önem verdiğimiz alanların başında eğitim geliyor. Örneğin üniversitelerde okuyan öğrencilerimize burs sağlanabilmesi için kaynak yaratılması çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Türk okullarında eğitim alan çocuklarımıza yönelik özendirici çalışmalar ve destek sağlayacak girişimlerimiz olacak. Ayrıca 18 Mart Çanakkale savaşı gibi özel günlerimizi kutlama ve tanıtmaya yönelik faaliyetlerimiz olacak. İbni Sina gibi bilim dünyasında yer etmiş insanlarımızı tanıtarak İngilizlerin Türkiye algısına olumlu katkı sağlayacağız.”

Lobicilik çalışmalarının Turkuas-UK’in faaliyetlerinde önemli yer tutacağını kaydeden Profesör Mustafa Camgöz, Christmas gibi özel günlerde İngiliz milletvekillerine lokum göndereceklerini de belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.