kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.954
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
22°C
LONDRA
22°C
Hafif yağmur
Pazar Hafif yağmur
20°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Alevi Kültür Merkezi genç yönetimi basını ziyaret etti

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin geçtiğimiz günlerde seçilen yeni kurulu Turgay Hürman başkanlığında, Londra’da faaliyet gösteren basın kuruluşlarını ziyaret ettiler.

Alevi Kültür Merkezi genç yönetimi basını ziyaret etti
12.04.2015
0
A+
A-
İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin geçtiğimiz günlerde seçilen yeni kurulu Turgay Hürman başkanlığında, Londra’da faaliyet gösteren basın kuruluşlarını ziyaret ettiler. Londra Gazete ekibi ile biraraya gelen yeni yönetim dostça ve pozitif iletişimin sürmesi gerektiği mesajını verdi.

DSC_0117

Başkan Tugay Hürman, Londra Gazete’nin toplumun bütün kesimlerini kucaklayan tarafıyla Cemevi’nin topluma yaklaşımı ile örtüştüğünü söyledi. Hürman “Bir örgütü, toplumun belli bir kesimine hitap eden bir gazete değilsiniz. Sizin homojenik yaklaşımınız bizim içinde önemli.İngiltere Alevi Kültür Merkezi’nin de toplumun tüm kesimlerine kapısı açık bir kurumdur. Herhangi bir konuda karşılıklı şeffaf iletimi halinde olmalıyız” dedi.

Hürman İngiltere’de Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi olarak ciddi bir kitleye hitap ettiklerini ve bununda önemli sorumlulukları olduğunu vurguladı. Hürman sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sorumluluk içerisinde basınında önemli bir yeri var. Bu yüzden ortaklaşa, kardeşçe çalışmalarımız bizi başarıya götürür”

“İNGİLİZCE KONUŞAN TOPLUMA DA ULAŞIYORUZ”

Londra Gazete İngilizce sayfalar editörü Michael Daventry, Londra Gazete’nin iki dilde yayın yapmasının İngilizce konuşan kanalada girebilmesiyle farklı bir güce sahip olduğunu, İngiliz siyasetçilerle, yerel yönetimlerle iletişim kurabilen bir gazete olduğunu dile getirdi. Daventry “Bu gücü dernekler olarak sizlerde kullanabilirsiniz. Örneğin intihar olayları ile ilgili bir komisyon kurulmaması çok ilginç. Bu konuda bir çalışma yapmanız doğru olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda hem İngilizce sayfalarda hem Türkçe sayfalarda sizinle çalışmak isteriz. Tam seçim öncesi böyle bir komisyon kurulması isabetli olur” dedi.

İNTİHAR OLAYLARINA BİLİMSEL YAKLAŞIM

Başkan Tugay Hürman ise intihar olaylarının medya gündemine gelmesinin toplumun değerlerine daha fazla zarar vereceğini ve özendirici olacağını düşündüğünü söyledi. İngiltere’de bulunan Türk hekimler birliği ile 2 yıllık bir proje ile intihar olaylarının sebebini araştıracaklarını da ekledi. Hürman sözlerini şöyle sürdürdü: “İntihar olayları ile ilgili biz üstümüze düşen çalışmaları yapacağız. Ancak doktorlarla görüşmemizde şunu gösteriyor; ne kadar bu olaylar medyada yer alırsa o kadar cazip hale geliyor. Hiç düşünmeyen bir gencinde aklına gelebiliyor. İntiharların nasıl önüne geçebileceğimizden çok bilimsel çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu aşamada sizinle ortak çalışabiliriz”.

Daventy ise Hürman’a konunun medyatik olmaması konusunda haklı olduğunu, ancak önümüzdeki seçimlerde konuyla ilgili olarak milletvekillerinin dikkatini çekmek konusunda önemli bir döneme girildiğini hatırlattı.

KÜLTÜR FESTİVALİ 14 HAZİRAN’DA

Yeni yönetim, Alevi Kültür Merkezi festivalinin 14 Haziran’da yapılacağını açıkladı. Her yıl geleneksel hale gelen ve bu yıl 5. Si düzenenlenecek festivalde kurumun genç ekibinin festivalde etkin olarak çalışacağını belirten Hürman bu ekip kanalıyla sosyal medyada da daha fazla var olacaklarını söyledi. Festivalin Dalston’daki Downs Park’ta yapılacığını ifade eden Hurman, festivalin içeriğinin kültür, sanat ve eğlence dolu olduğunu ve bu yılki genç komiteyle dahada zenginleştiğini belirtti.

DSC_0115

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.