kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
STERLIN
42,4311
BITCOIN
$67.884
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
27°C
LONDRA
27°C
Açık
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
30°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Çarşamba kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C

Türkiye’nin olduğu her yerde KKTC’de tanıtılmalı

Türkiye’nin olduğu her yerde KKTC’de tanıtılmalı
07.11.2013
0
A+
A-
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik(ortada) KKTC Londra temsilcisi Oya Tuncalı ve KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu Londra’da yapılan turizm fuarını ilk gününde ziyaret ettiler.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik(ortada) KKTC Londra temsilcisi Oya Tuncalı ve KKTC Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu Londra’da yapılan turizm fuarını ilk gününde ziyaret ettiler.

 

189 ülkenin  katılımıyla gerçekleşen, dünyanın en büyük ikinci turizm fuarı olan World Travel Market (WTM), yani Dünya Turizm Fuarı, Exel London’da geçen Pazartesi günü kapılarını ziyaretçilerine açtı.       4-7 Kasım tarihleri arasında açık olan fuarı yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Türkiye bu yıl 34’üncüsü düzenlenen World Travel Market’e 1,000 metrekarelik bir stant ile katılıyor. Toplam 64 ayrı standda Sürmeli, Martı, Rixos gibi otellerin yanısıra Diyarbakır, Mersin, Şanlıurfa, İstanbul, Antalya gibi şehirler ile Kuşadası ve Marmaris gibi yoğun turist çeken bölgelerin tanıtımları yapıldı. Unesco listesinde bulunan tarih miraslar, yılın 300 günü görülebilecek güneş, bölgesel mutfaklar, kayak ve kış merkezleri ile kaplıcalar gibi Türkiye’de bulunabilecek doğal ve kültürel özelliklerin öne çıkarıldığı tanıtımlar ziyaretçilerin ilgisini çekti. Fuarda Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyinin standı da yoğun ziyaretçi trafiğine sahne oldu.kinci turizm fuarı olan World Travel Market (WTM), yani Dünya Turizm Fuarı, Exel London’da geçen Pazartesi günü kapılarını ziyaretçilerine açtı.   4-7 Kasım tarihleri arasında açık olan fuarı yaklaşık 50 bin

New President Holidays: Yönetici Refik Salp; “Müşterilerimize en prestijli hizmeti en uygun fiyatlarla sunmaya devam ediyoruz. Fuardaki amacımız daha çok Kuzey Kıbrıs’ımızın tanıtımına katkıda bulunmak”

New President Holidays: Yönetici Refik Salp; “Müşterilerimize en prestijli hizmeti en uygun fiyatlarla sunmaya devam ediyoruz. Fuardaki amacımız daha çok Kuzey Kıbrıs’ımızın tanıtımına katkıda bulunmak”

 

Direct Traveller'in sahibi Ramadan Ozdemir, esi Emre Ozdemir ve muhasebeci Tugrul Yigitoglu

Direct Traveller’in sahibi Ramadan Ozdemir, esi Emre Ozdemir ve muhasebeci Tugrul Yigitoglu

kişinin ziyaret ettiği tahmin ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de fuarı ziyaret edenler arasında yer aldı. Tek tek standları gezerek katılımcılardan bilgiler alan ve beklentilerini dinleyen Bakan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İngiltere piyasasında Türkiye’yi daha etkin bir biçimde tanıtmak istediklerini belirten Çelik, “Turizm, sadece otellerde, deniz kenarlarında tatil yapmaktan ibaret değildir. Türkiye’nin turizm alanında çok önemli kaynakları vardır. Bakanlık olarak bu kaynakları değerlendirmek için yeni projeler içerisindeyiz” dedi. Standlarda bulunan bazı organik ürünleri de basın mensuplarına dağıtan bakan Çelik, “böylesine büyük ve prestijli bir fuara katılmanın memnuniyet verici ve ülkemiz adına çok faydalı olacağını” ifade etti. Bakan Ömer Çelik’e, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi A. Ünal Çeviköz ile birlikte çok sayıda işadamı ve basın mensubu da eşlik etti. Fuar alanındaki KKTC standlarını da ziyaret eden Bakan Ömer Çelik, Türkiye’nin bulunduğu her yerde, Türkiye’nin kendisini tanıttığı her yerde KKTC’nin de kendisini tanıtmasına büyük önem verdiklerini vurgularken, “Diplomasinin birçok yolu vardır. Bazen siyasi yollar tıkandığı zaman, kendinizi kültürel diplomasiyle, insani diplomasiyle, turizm diplomasisiyle tanıtırsınız. Burada çok doğru bir iş yapılıyor. Anavatan ile yavru vatan yan yana kendilerini tanıtıyorlar. Nitekim onlar da geniş bir standla katılmışlar, onları da ziyaret ettim” dedi.

Cyprus Paradise yoneticisi Muhammet Yasarata ve calisanlari.

Cyprus Paradise yoneticisi Muhammet Yasarata ve calisanlari.

 

A1 Holidays: Firma sahibi Erkan Kilim(ortada)   “All Year Traveller” adı altında ikinci markamızı 2014 yılı Ocak ayında Southgate’de, iddialı tatil paketleriyle açıyoruz.  İngiltere’deki büyük turizm şirketleriyle bağlantılı olarak çalışan A1 Holidays’in tüm tatil paketleri de ATOL güvencesi altındadır. Fuarda gödrüğümüz ilginin Kuzey Kıbrıs tatillerine de yansıyacağını umuyoruz.

A1 Holidays: Firma sahibi Erkan Kilim(ortada)
“All Year Traveller” adı altında ikinci markamızı 2014 yılı Ocak ayında Southgate’de, iddialı tatil paketleriyle açıyoruz. İngiltere’deki büyük turizm şirketleriyle bağlantılı olarak çalışan A1 Holidays’in tüm tatil paketleri de ATOL güvencesi altındadır. Fuarda gödrüğümüz ilginin Kuzey Kıbrıs tatillerine de yansıyacağını umuyoruz.

 

Happy Days'in sahibi Saffet  Baspinarli

Happy Days’in sahibi Saffet
Baspinarli

Her yıl Kuzey Kıbrıs (North Cyprus) ismiyle fuara katılan KKTC, bu yıl da Uluslararası Turizm Fuarı’ndaki yerini aldı. “North Cyprus” adıyla tanıtılan yaklaşık 100 metrekare büyüklüğündeki standda bulunan firmalar, özellikle İngilizler için giderek daha popüler hale gelen KKTC’nin tarihi ve turistik özelliklerini tanıttılar. KKTC’den Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ve Londra Turizm Tanıtım Ofisi Direktörü Kadir Doruhan’ın da  hazır bulunduğu fuarda Londra ve Kıbrıs’da faaliyet gösteren turizm şirketleri yer aldı. New President Holidays, İstanbul Travel, Happy Days Holiday, Direct Traveller ve A1 Holidays öne çıkan firmalar arasına girerken, firmalar fuar boyuca ziyaretçilerin ilgisini çekti. Fuar alanında ziyaretçilere ve basın mensuplarına bilgi veren Müsteşar Şahap Aşıkoğlu, KKTC’nin Türkiye, İngiltere, Almanya ve Hollanda’dan sonra bu sezon İskandinav ülkelerine yönelik ciddi bir tanıtım kampanyası yürüteceğini söyledi. de pazar payını büyütmek için tanıtım kampanyalarını artırdıklarını açıkladı. Kıbrıs Türk hava Yolları’nın iflas etmesinin ardından KKTC turizminde önemli bir boşluk oluştuğunu hatırlatan Müsteşar, 2009 yılında 350 bin seviyesine düşen geceleme yapan turist sayısının geçen sezon 800 bine yükseldiğini vurguladı. KKTC Turizm Müsteşarı, İngiltere’de siyah taksi, otobüs ve metro tanıtımlarının yanı sıra bilboard reklamlarına da devam etmeyi planladıklarını kaydetti.

Fuar alanı dışında da Kuzey Kıbrıs posterlerinin göze çarptığı fuarda adada sağlık ve golf turizmi de öne çıkarılması dikkat çekti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da fuarı ziyaret ederek firma yetkilileri ile sohbet etti. Katılımcılarla sohbet eden Tuncalı, turizmin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

İstanbul Traveller: Director Murat Eser(solda), Manager Sacit Bağ(sağda) “2014 yılı için 3 binden fazla tatil paketi satmayı hedefliyoruz. Direk uçuşlar sağlanabilirse, bu tatil paketleri katlanarak artacak. Firma olarak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’a direk uçuş ve paket tatillerde uygun fiyatlarla kaliteli hizmet vermeye devam edecez.

İstanbul Traveller: Director Murat Eser(solda), Manager Sacit Bağ(sağda)
“2014 yılı için 3 binden fazla tatil paketi satmayı hedefliyoruz. Direk uçuşlar sağlanabilirse, bu tatil paketleri katlanarak artacak. Firma olarak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’a direk uçuş ve paket tatillerde uygun fiyatlarla kaliteli hizmet vermeye devam edecez.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.