kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1947
EURO
34,9744
STERLIN
40,9352
BITCOIN
$69.824
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Kapalı
18°C
Cuma Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cumartesi Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazar parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Başarısının önündeki ‘engel’i kaldırdı

Türk şef adayı ödülü kaptı

Başarısının önündeki ‘engel’i kaldırdı
11.03.2015
0
A+
A-

Apprentice award nominee Yeliz Dizman

Türk şef adayı ödülü kaptı

Queen Elizabeth Olympic Park’ta yer alan hayır kurumuna ait Unity Kitchen Café’de mutfak bölümünde ‘çıraklık eğitimi’ alan Yeliz Dizman ‘London Legacy Development Corporation Apprenticeship Awards’ gecesinde ödül aldı. Öğrenme güçlüğü çeken kişilere café’nin çeşitli bölümlerinde eğitimler veren Unity Kitchen, herkese eşit eğitim ve çalışma ortamı sunan bir kurum.
Enfield Bush Hill Park’ta yaşayan Adıyamanlı Yeliz Dizman, Londra genelinde birçok kurumda çıraklık eğitimi alan kişiler arasında ‘kendisini en fazla geliştiren çırak’ kategorisinde finalist olmayı başardı ve ödül aldı. Unity Kitchen’da yiyecek üretimi ve pişirme kısmında çalışan Dizman bu alanın kendisinin tutkusu olduğunu söylüyor. Öğrenme güçlüğü yaşayan ve oldukça utangaç olduğu belirtilen başarılı şef adayı, çok yoğun bir mutfakta çalışmanın kendisinde güven yarattığını ve artık kendi bölümünü yüksek kalitede yemekler çıkararak tek başına yönetebildiğini anlatıyor.

EĞİTİMDE EŞİTLİK ONU BAŞARIYA GÖTÜRDÜ

Dizman, eğitim serüvenine Unity Kitchen’in café’sinde öğrenme güçlüğü çeken kişilere verilen eğitimlere başvuru yaparak başladı ve 1 yıllık kurs için yeme-içme (hospitality) bölümünü tercih etti.
Kursa başladıktan kısa bir süre sonra Yeliz, yemek pişirme konusunda tutkusu olduğunu farketti ve İngiliz ve modern Avrupa mutfağı’na yoğunlaştı. Yeliz öğrenme güçlüğü çeken bir öğrenciydi, yazma, okuma ve rakamlar konusunda zorluklar yaşıyordu. Unity Kitchen’daki müdürünün ve Enfield’ta bulunan eşit istihdam sağlayan kurumun desteğiyle Yeliz, Timber Logde’da bulunan Unity Kitchen’da Apprenticeship in Food Production and Cooking (Şef Çıraklığı) bölümüne kayıt oldu. 6 ay gibi kısa bir sürede Yeliz, yeteneklerini geliştirdi. Şimdi birinci sınıf düzeyde yemekler, kekler, çorbalar yapan Dizman siparişleri profesyonel düzeyde hızlı ve zamanında çıkarıyor.
Yeliz Dizman “Burda aldığım eğitimimin bitmesini istemiyorum. Çünkü çok keyif aldığım bir dönemdi. Ödül töreni harikaydı. Babam başarımla gurur duyuyor” dedi.

Apprentice award nominee Yeliz Dizman with Unity Kicthen  Cafe head chef Shelley Squires

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.