kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2557
EURO
37,0263
STERLIN
44,5990
BITCOIN
$67.455
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı az bulutlu
17°C
Perşembe Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

GIK-DER 33. Kongresi’nde saldırılara karşı örgütlenme vurgusu

GIK-DER 33. Kongresi’nde saldırılara karşı örgütlenme vurgusu
22.10.2024
0
A+
A-

Göçmen İşçiler Kültür Derneği 33. Genel Kurulu’nu başarıyla gerçekleştirdi. Yeni yönetimin seçildiği kongrede artan saldırılara karşı örgütlenme çağrısı yapıldı.

GİK-DER 33. Olağan Genel Kurulu’nu 20 Ekim pazar günü dernek binasında gerçekleştirdi. 100’ü aşkın kişinin katıldığı kongrede siyasal gündem, geçmiş dönem faaliyetleri değerlendirildi, yeni dönem için hedefler belirlendi. Demokratik Güç Birliği, Britanya Kürt Halk Meclisi, Britanya Alevi Federasyonu, DAYMER ve Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Tutsakların Sesi Platformu, Aveg-Kon ve Young Struggle Londra temsilcileri yaptıkları konuşmalarda geçtiğimiz yaz İngiltere’de göçmenlere dönük artan saldırılara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. Tilkililer, Alxas Com, El-Com, Kürecikliler, Türkiye İşçi Partisi – Britanya, Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi, Göksunlular Dayanışma Merkezi ise dayanışma mesajları ile kongreyi selamladı. Yapılan konuşmalarda 26 Ekim’de ırkçı Tommy Robinson’un yapmak istediği merkezi eyleme karşı güçlü bir yanıt verilmesi gerektiği vurgulandı. Irkçı faşist politikalara geçit vermemek adına antifaşist kuruluşlar tarafından Robinson’a karşı düzenlenecek merkezi eyleme katılım çağrısı yapıldı. Ayrıca gençliğe yönelik çeteleşme saldırılarına karşı mücadele etmenin önemine vurgu yapıldı.

Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından geçmiş dönem faaliyetleri değerlendirildi. Derneğin başta İngiltere gündemi olmak üzere Türkiye, Kürdistan gündeminin yakından takip ederek refleks gösterdiği belirtildi. Başta Ruanda politikası olmak üzere göçmenlere dönük saldırılara karşı aktif bir mücadele yürütüldüğünün altı çizilen kongrede bu sayede kurumun bilinirliğinin arttığı vurgulandı.

Kurslar, film gösterimleri, tiyatro çalışmaları gibi sosyal faaliyetler sayesinde daha geniş bir kesimle temas edildiğinin altı çizildi. Park Şenliği ile de 3 bini aşkın kişiye ulaşıldığı, şenlik esnasında yeni üyeler kazanıldığı belirtildi. Kurulan komisyonların aktif olarak çalıştığı, bu dönemde yeni üyelerin kazanıldığı, düzenli aidat ödeyenlerin sayısında da artış olduğu vurgulandı. Bu düzeyin yeni dönemde bir adım öteye taşınması gerektiğinin altı çizildi.

Faaliyet raporunun sunulmasının ardından kongreye sunulan Mali Rapor oybirliği ile onaylandı.

Kongrede, kurumun özellikle gençler bakımdan bir çekim merkezine dönüşmesi, kitleselleşme ve sahiplenme düzeyinin artırılmasının önemi vurgulandı.

Tartışmaların ardından yeni yönetim belirlendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.