kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,2373
EURO
37,2724
STERLIN
44,5338
BITCOIN
$67.220
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Hafif yağmur
Perşembe şiddetli yağmur
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Limasollular Derneği, Özden Ediz’i anmak için Mevlid düzenledi

Limasollular Derneği, Özden Ediz’i anmak için Mevlid düzenledi
15.10.2024
0
A+
A-

Limasollular Derneği Başkanı Arife Retvan, Londra’daki toplumsal faaliyetlerde önemli bir yer edinmiş olan Kıbrıslı Türk fotoğraf sanatçısı Özden Ediz’in vefatının 40. gününde, dernek tarafından Mevlid-i Şerif okutulduğunu açıkladı.

Arife Retvan, “Toplumumuzun değerli isimlerinden biri olan Özden Ediz’i anmak ve ona olan saygımızı göstermek amacıyla bu anlamlı etkinliği düzenledik. Onun gibi bir kişinin tekrar bu toplumda yer alıp almayacağını bilemiyoruz, ancak o gerçekten saygın bir insandı ve toplumumuzda tek bir örnekti,” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf sanatçısı Özden Ediz, Londra’da uzun yıllar boyunca Kıbrıs Türk toplumu başta olmak üzere, Türk ve diğer etnik toplulukların etkinliklerini fotoğraflayarak kültürel bir arşiv oluşturmuş, hem sanatsal hem de toplumsal katkılarıyla tanınan bir sanatçıdır. Ediz, özellikle Kıbrıs Türk toplumunun sosyal ve kültürel etkinliklerinde ön planda bulunmuş ve bu sayede geniş bir çevrede tanınmıştır. Vefatı, Londra’daki Kıbrıs Türk toplumu için büyük bir kayıp olarak değerlendirilmiştir.

Retvan ayrıca, Mevlid-i Şerif’e katılanlar arasında Konsey Başkanı Kenan Nafi, gazeteci ve yazar Faruk Eskioğlu, üyeler ve Çatı Kuruluşu Başkanı Münevver Borova’nın da bulunduğunu belirterek, etkinliğe destek veren ve katılan herkese teşekkür etti.

Özden Ediz’in ardından, toplumun farklı kesimlerinden gelen insanlar anma etkinlikleri düzenleyerek onun anısını yaşatmaya devam ediyor. “Mekânın cennet bahçesinin en güzel köşesi olsun, rahmetin bol olsun,” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.