kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6766
EURO
35,1886
STERLIN
41,4385
BITCOIN
$62.900
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
17°C
LONDRA
17°C
Kapalı
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Demokrasi, Adalet ve Eşitlik Mücadelesi için basın açıklaması yayımladı

Demokrasi, Adalet ve Eşitlik Mücadelesi için basın açıklaması yayımladı
26.06.2024
0
A+
A-

Alternatif Seçim Platformu, 4 Temmuz’da gerçekleştirilecek genel seçimlere ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, demokrasi, adalet ve eşitlik ilkeleri üzerine inşa edilmiş toplumlarda her bireyin hak ve özgürlüklerinin en üst seviyede korunması gerektiği vurgulandı. Ancak, Britanya’daki mevcut ana akım partilerin politikalarının bu temel demokratik değerleri hiçe saydığı ve toplumun geniş kesimlerini dışlayıcı ve ayrımcı uygulamalara maruz bıraktığı belirtildi. Özellikle göçmenlerin, bu partilerin saldırgan ve duyarsız politikaları sonucu sürekli olarak günah keçisi ilan edildiği ve haklarının zedelendiği ifade edildi.

Ana akım partilerin göçmenlere yönelik tutumunun yalnızca bireysel hakları ihlal etmekle kalmadığı, aynı zamanda toplumdaki sosyal barışı da tehdit ettiği vurgulandı. Göçmenlerin maruz kaldığı ayrımcılık ve haksızlıkların, adil ve eşitlikçi bir toplum inşa etme yolunda büyük bir engel teşkil ettiği belirtildi.

”Alternatif Seçim Platformu olarak, bu ayrımcılığa ve haksızlıklara karşı durmak, göçmen haklarını savunmak ve herkes için adil bir toplumu savunmak amacıyla bir araya geldik. Platformumuz, aynı zamanda Türkiye’deki gericiliğin yaşadığımız ülkeye yansımalarına karşı da mücadele ederek halkımızı demokrasi saflarında birleştirmeyi amaçlamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Platform, yerli ve göçmen kurumlar, partiler ve örgütlerle güç birliği yaparak toplumsal muhalefetin en geniş kesimlere ulaşmasını sağlamayı hedeflemektedir.

4 Temmuz’da Britanya’da genel seçimler gerçekleştirilecektir. Ancak, bu platform yalnızca 4 Temmuz genel seçimleri için değil, önümüzdeki dönemlerde gerçekleşecek merkezi ve yerel seçimler konusunda da halkın iradesini ve ortak çıkarlarını savunacak güçlü ve kalıcı bir çalışma için oluşturulmuştur. Platform, genel seçimler başta olmak üzere, önümüzdeki yıl gerçekleşecek yerel seçimlerde de aktif olarak çalışmalar yürütecektir.

4 Temmuz Genel Seçimlerine İlişkin şu açıklama yapıldı:

”Alternatif Seçim Platformu, herhangi bir siyasi partiyi açıkça desteklemeksizin, aşağıda belirtilen ilkeler doğrultusunda net duruş sergileyen adaylara oy verilmesi çağrısında bulunmaktadır:

– Göçmen haklarını savunan ve destekleyen, Ruanda politikasına karşı çıkan,
– İnsanca çalışma saatleri, ücret ve iş koşullarını savunan ve sendikal haklara yapılan saldırılara karşı çıkan,
– Kürt meselesi ve Filistin konusunda Türkiye ve İsrail’in savaş ve katliam politikalarına karşı çıkan,
– Savaşa ve savunmaya değil, yoksulluğu ortadan kaldırmaya bütçe ayırmak isteyen,
– Sağlık ve eğitime düzenli bütçe ayıran ve bu alanların özelleştirilmesine karşı çıkan,
– Demiryolları, su gibi temel hizmetlerin yeniden kamusallaştırılmasını savunan,
– İklim konusunda kar amaçlı değil, doğayı önde tutan politikaları destekleyen,
– Her türden gerici ve faşist yapılanmalara karşı çıkan,
– Her türden cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkan ve eşit işe eşit ücret hakkını savunan adaylar.

Alternatif Seçim Platformu olarak, bu ilkeler doğrultusunda adayları destekleyeceğimizi ilan ediyor ve halkımızı bu adaylara oy vermeye çağırıyoruz. Halkımızın çıkarlarını savunacak ve adalet, eşitlik ve özgürlüğü merkeze alan politikaları hayata geçirecek adaylarla birlikte daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz.

Desteklediğimiz Adaylar:

– Tottenham: Nandita Lal
– Southgate & Palmers Green: Karl Vidol
– Chingford & Woodford Green: Faiza Shaheen
– Hackney & Stoke Newington: Diane Abbott
– Edmonton: Kate Osamor
– Islington North: Jeremy Corbyn
– Stratford & Bow: Steve Hedley
– Walthamstow: Nancy Taafe
– Ilford North: Leanne Mohammad
– Holborn & St Pancras: Andrew Feinstein

4 Temmuz İngiltere Genel Seçimlerinde

Halkımızın çıkarlarını savunacak ve adalet, eşitlik ve özgürlüğü merkeze alan politikaları hayata geçirecek adayları destekliyoruz! Alternatif Seçim Platformu olarak, bu ilkeler doğrultusunda adayları destekleyeceğimizi ilan ediyor ve halkımızı bu adaylara oy vermeye çağırıyoruz. Halkımızın çıkarlarını savunacak ve adalet, eşitlik ve özgürlüğü merkeze alan politikaları hayata geçirecek adaylarla birlikte daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.