kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8458
EURO
35,1172
STERLIN
41,5079
BITCOIN
$60.904
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Az bulutlu
Perşembe Kapalı
22°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Tracey Emin Dame unvanı, Cemal Ezel Britanya İmparatorluk Nişanı ile onurlandırıldı

Tracey Emin Dame unvanı, Cemal Ezel Britanya İmparatorluk Nişanı ile onurlandırıldı
18.06.2024
0
A+
A-

Sanatçı Tracey Emin, Kral’ın Doğum Günü Onur Listesi’nde Dame unvanına layık görüldü. Kendisi, İngiliz İmparatorluğu’nun Dames Commander onurunu alan sanatçılar arasında yer aldı.

Emin, 2024 HM Kral’ın Doğum Günü Onur Listesi’nde ödül alan Güneydoğu bölgesinden 130 kişi arasında bulunuyor. Emin, 90’ların Genç Britanyalı Sanatçıları (Young British Artists) arasında sahneye çıkmış ve 1963-1995 yılları arasında Uyuduğum Herkes isimli aplike çadırı ve Turner Ödülü’ne aday gösterilen Dört Günlük Sefahat Sonrası Yatağım adlı çalışmasıyla dikkat çekmişti. Bu eserde, dağınık yatak, kullanılmış prezervatifler, boş votka şişeleri ve bir gebelik testi yer alıyordu.

Ocak 2017’de, Margate’deki Thanet Press binasının 30.000 metrekarelik bölümünü satın alarak burada bir daire ve stüdyolar oluşturdu.

2020 yılında, sanatçıya mesane kanseri teşhisi kondu ve yaz aylarında kadın üreme organlarının çoğunun alınmasını gerektiren bir ameliyat geçirdi. Şu anda stoma torbası kullanıyor ancak kanserden remisyona girmiş durumda.

2022 yılında, uluslararası alanda tanınan bir sanatçı olarak Margate’in kültürel ve fiziksel çevresine yaptığı yatırım nedeniyle Margate’in Fahri Hemşehrisi ilan edildi.

Bir sonraki yıl, Margate’de TKE Stüdyoları (Tracey Karima Emin) ve sanatçı ikamet projesini açarak Margate’e olan yatırımlarına devam etti. Bu yatırımlar arasında eski Margate Anayasa Kulübü ve One Union Crescent de bulunuyor.

14 Haziran Cuma günü açıklanan listede Birleşik Krallık genelinde 1.000’den fazla kişi onur aldı.

Bu kişiler arasında, Change Please’in kurucusu olan ve evsizliği istihdam gücüyle sona erdirmeyi amaçlayan Cemal Ezel de Britanya İmparatorluk Nişanı (OBE) almaya layık görüldü. Ezel, Sosyal Girişimcilik ve Evsizlere Yardım konusundaki hizmetlerinden dolayı ödüllendirildi.

Change Please’in tüm kârları ve bağışları, özellikle çocuklu kadınlara barista eğitimi vererek evsizlere destek olmaya, iş olanakları sunmaya ve kendilerine olan güvenlerini artırmaya yönelik harcanıyor. 2015 yılından bu yana ulusal çapta bir başarı elde eden şirket, şimdi küresel platformda da yerini aldı. 2018 yılında Dünyanın En İyi Sosyal Girişimi ödülünü kazandı ve Bloomberg tarafından Dünyanın En Umut Veren Girişimi olarak listelendi. Change Please ayrıca, The Sunday Times’da Sir Richard Branson’ın 2018 Yılının Girişimi olarak seçildi ve 2019 yılında Kraliçe’nin Sosyal Hareketlilikte Mükemmeliyet Ödülü’nü kazandı.

Şu anda Birleşik Krallık, Paris, İrlanda ve Avustralya’da yerleri bulunan Change Please, evsiz insanların yaşamlarında uluslararası ölçekte bir etki yaratıyor.

Change Please’in kurucusu Cemal Ezel, sosyal girişim başarısı ve evsizlere sunduğu hizmetlerden dolayı Britanya İmparatorluk Nişanı (OBE) almaya layık görüldü. Ezel, sanat ve bilime katkıları, hayır ve yardım kuruluşlarıyla yapılan işbirlikleri ve kamu hizmetlerini ödüllendirmek amacıyla verilen bu nişanı aldı.

Cemal Ezel, Kıbrıslı Türk Suzan ve Muharrem Ezel’in iki çocuğundan biri olarak, bir çocuk babası ve Ayşe Ezel adında bir kız kardeşi bulunuyor. İş hayatındaki başarıları ve ülkede birçok evsiz insanın hayatını değiştirmesiyle tanınan Ezel, Change Please kahve zinciriyle evsizlere barista olmayı öğreterek onlara iş imkanı sağlıyor.

Change Please, 2015 yılında Londra Covent Garden’da tek bir kahve arabasıyla başlayarak, şu anda Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İrlanda ve Avustralya’da faaliyet gösteriyor. Bu proje kapsamında evsizlere maaşlı iş, barınacak yer, banka hesabı açma desteği ve terapi gibi imkanlar sunuluyor. Change Please, hem sosyal girişim hem de lezzet ödülleri kazanarak uluslararası başarı elde etmeye devam ediyor.

Change Please, lezzetli kahveler sunarak evsizlikle mücadele etmeyi amaçlayan, ödüllü bir sosyal girişim projesidir. Proje kapsamında, evsizlere barista eğitimi veriliyor ve yaşamlarını değiştirecek tüm yardımlar yapılıyor. Bu proje, evsizlerin hayatlarını değiştirmek ve onlara yeni bir başlangıç yapmak için tasarlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.