kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
STERLIN
41,5051
BITCOIN
$60.960
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
21°C
LONDRA
21°C
Kapalı
Pazar Parçalı bulutlu
22°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C

Haringey Belediyesi’nden şiddete karşı Euro 2024 kampanyası başlattı

Haringey Belediyesi’nden şiddete karşı Euro 2024 kampanyası başlattı
18.06.2024
0
A+
A-

Haringey, cinsiyete dayalı şiddete karşı güçlü bir duruş sergiliyor ve Euro 2024 sırasında Londra’da benzersiz bir bira altlığı kampanyası başlatan tek belediye olmaya hazırlanıyor.

Futbol maçlarını izlemek için bir araya gelen kent sakinlerine yönelik olarak, Haringey Belediyesi erkekleri ihtiyaç duyduklarında yardım istemeye ve arkadaşlarını, meslektaşlarını ve aile üyelerini sorumlu tutmaya teşvik ediyor. Yerel işletmeler, publar, barlar, restoranlar ve kafelerle işbirliği yaparak “Durmayı Seç”, “Müdahale Etmeyi Seç” ve “Destek Aramayı Seç” gibi güçlü mesajlar taşıyan binlerce bira altlığı kullanıma sunulacak.

Haringey Belediyesi’nin verilerine göre, aile içi istismar turnuvalar sırasında artış gösteriyor. 2022 yılı verileri, İngiltere’nin oynadığı maçlarda rapor edilen olaylarda %26, kaybettiğinde %38 ve ertesi gün kazansa da kaybetse de %11’lik bir artış olduğunu gösteriyor.

Bira altlıkları ve posterler şu mesajları taşıyacak:

– Durmayı Seç – Davranışlarınız sevdiğiniz insanlara zarar veriyorsa veya ilişkilerinize mal oluyorsa, farklı şeyler yapabilirsiniz.
– Müdahale Etmeyi Seç – Kadınlara karşı uygunsuz şeyler söylediklerinde veya yaptıklarında arkadaşlarınıza seslenin.
– Müdahale Etmeyi Seç – İstismar sadece fiziksel değildir. Kontrol edici davranışlar, laf atmalar veya sokakta kadınlara bağırmak da istismardır. Kötü davranışları dile getirin.
– Destek Aramayı Seç – İlişkinizde kendinizi güvende hissetmiyorsanız veya karar vermekte özgür değilseniz yardım ve destek alabilirsiniz.
– Değişmeyi Seç – Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle güvenli bir şekilde mücadele etmek herkesin sorumluluğudur, hepimiz bu değişimin bir parçası olmalıyız.

Bira altlığı ve/veya poster siparişi vermek için VAWG@haringey.gov.uk adresine e-posta gönderebilirsiniz. Bira altlıklarına, bar ve publarda sergilenmek üzere tuvaletler için posterler ve bildiri ilanları eşlik edecektir. Beş farklı renk mevcut olup, tesisler bunları uygun gördükleri şekilde kullanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.