kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
STERLIN
45,6838
BITCOIN
$65.750
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
15°C
LONDRA
15°C
Açık
Pazar Hafif yağmur
16°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Reform UK Partisi Lideri Richard Tice’den Türk Berberlere Baskı Çağrısı

Reform UK Partisi Lideri Richard Tice’den Türk Berberlere Baskı Çağrısı

İngiltere’de aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Reform UK partisi lideri Richard Tice, ülkede giderek artan sayıda Türk berber dükkanlarına baskı yapılması gerektiğini belirtti.

Reform UK partisi lideri Richard Tice, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımlarla Türk berberlerle ilgili ciddi iddialarda bulundu. Tice, bu dükkanların “uyuşturucu çeteleri tarafından para aklamak amacıyla kullanıldığını” öne sürdü ve yetkililerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Tice, ardı ardına attığı tweetlerde, “Polis ve yerel yetkililer hiçbir şey yapmıyor. Ya bilmiyorlar ve yetersizler ya da biliyorlar ve yolsuzluğa bulaşmışlar… ya da sadece korkuyorlar,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türk berber dükkanlarının İngiliz mahallelerindeki ortama zarar verdiği eleştirilerini de desteklediğini belirtti.

Yerel basın, İngiltere’nin birçok yerinde Türk berberlerinin giderek daha popüler hale geldiğini ve farklı saç tarzları ile saç masajı gibi hizmetler sunduklarını yazdı. Bu durumun bazı kesimler tarafından olumlu karşılandığı, ancak diğer kesimlerin ise Türk berberlerin sadece nakit para kabul ederek vergi kaçırdığı ve para akladığı yönünde iddialar öne sürdüğü belirtildi.

Göçmen ve İslam karşıtı görüşleriyle bilinen Reform UK partisinin onursal başkanı Nigel Farage da daha önce Müslüman gençlerin Britanya değerlerinden nefret ettiği yönündeki sözleriyle tepki çekmişti. Bu son tartışma, partinin göçmen karşıtı tutumunu bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.