kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
STERLIN
41,5898
BITCOIN
$66.234
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

İADD, 19 Mayıs kutlaması ve olağan genel kurulu düzenledi

22.05.2024
0
A+
A-

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, 19 Mayıs Kutlaması ve Olağan Genel Kurulu Düzenledi**

İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği (İADD), 19 Mayıs 2024 Pazar günü Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı ve ardından Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

İADD gençliği tarafından hazırlanan 19 Mayıs programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, 4 yaşından beri piyano dersleri alan 14 yaşındaki Derin Sarıoğlu, Türk ve uluslararası eserlerden oluşan bir resital sundu ve büyük beğeni topladı.

Sonrasında, Logo Dans Akademisi’nin kurucusu Eray Logo gençler adına bir konuşma yaptı. Daha sonra, Eray Logo ve Ayşe Serçin, 2 Şubat 1938’de Bursa Belediyesi tarafından Atatürk onuruna verilen bir baloda Atatürk’ün dans ettiği vals ve zeybek danslarını sergiledi. Müzik arasında Atatürk’ün kısa bir konuşmasının dinletilmesi sırasında salonda duygusal anlar yaşandı.

Genel kurulda, Başkan Jale Özer, üyelere hitap ederek gençliğin Atatürkçü ilkeleri benimsemesinin önemine vurgu yaptı. Özer, 19 Mayıs 1919’un, Atatürk önderliğinde Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olarak tarihi önemini vurguladı.

Özer, Türkiye’deki eğitim sisteminin mevcut durumu hakkında endişelerini dile getirdi ve dini okulların artışı ile Atatürk’ün reformlarının müfredatta giderek azalmasına dikkat çekti. Prof. Dr. Kaya Özgen ve Prof. Dr. Esergül Balcı’nın çalışmalarına atıfta bulunarak, dini okulların alarm verici derecede arttığını ve devletin laik eğitimden geri çekildiğini belirtti.

Dernek, özgür düşünceli, vicdanlı ve aydın gençlerin yetişmesini desteklemek için eğitim projelerini aktif olarak desteklemektedir. Özer, yönetim kurulu üyelerine ve destekçilere katkılarından dolayı teşekkür etti. Genel kurul, derneğin Atatürk ilkelerine bağlılığının ve laiklik karşıtı politikalara karşı mücadelenin devam edeceğinin teyidiyle sona erdi.

Yeni yönetim kurulu seçildi ve İngiltere’deki Türk gençleri arasında Atatürkçü değerleri ve eğitimi teşvik etmeye devam etmeyi amaçlıyor.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Başkan: Jale Özer Swailes, Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü: Dr. Ali Tekin Atalar, Sekreter: Ali Akpınar, Sayman: Sevda Bloom, Halkla İlişkiler ve Etkinlik Sorumlusu: Füsun Kent, Eğitim ve Proje Sorumlusu: Yılmaz Özdemir, Gençlik ve Kültür-Sanat Sorumlusu: Eray Logo.

Yedek Üyeler: Refik Özsen, Gülay Has Deniz, Denetleme Kurulu: Fuat Karakaş, Ahmet Sapaz, Erol Başarık, Onur ve Disiplin Kurulu: Sevda Velidedeoğlu, Serpil Erdemgil, Nilgün Ergök, Serdar Yıldızhan, Ece Clarke, Bilim ve Danışma Kurulu: Prof. Dr. Belma Ötüş Baskett, Doç. Dr. Ertan Sarıdoğan, Türker Ertürk, Dr. Mustafa Ataç ve Dış Basın Masası: Betül Nelson.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.