BOZCADER’in temel kuruluş felsefesini, “İngiltere’de bulunan toplumumuzu bir arada tutmak ve kültürümüze uygun yaşamımıza katkı sunmak” olarak özetleyen başkan Turabi Keskin bir arada bulunmanın en önemli sebebini ise şöyle anlattı: “Geleceğimiz olan gençlerimizin her türlü yoz yaşam alışkanlıklarından uzak kalmalarını sağlayarak onların savrulmalarını engellemek.”olarak özetledi.
Yoğun ve özverili çalışmaları ile adından sıkça bahsettiren Bozca-Der, sürdürdüğü kültürel ve eğitim çalışmalarıyla geleceğe ışık tutan nesiller yetiştiriyor, toplum üyelerinin sevinç ve hüzünlerini paylaştığı, sorunlarına çare aradığı bir merkez olma özelliği taşıyor.
Hemşeriler arasında sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen ve dayanışmayı arttırmayı amaçlayan Bozca-Der, İngiltere’de faaliyet gösteren hemşeri dernekleri arasında en büyük yere sahip olma özelliğini taşıyor.
Tahminlere göre, İngiltere genelinde yaklaşık 700 aileden oluşan üç bin dolayında Bozhüyük ve Camiliyurt köylüsü yaşıyor. 1940’lı yıllara kadar Gürün İlçesi’nin en kalabalık köylerinden birisi olan Bozhüyük, sonraki yıllarda ciddi göç verirken, nüfusunun önemli bir bölümü İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere yerleşmiş. Çok sayıda Bozhüyük’lü de, Avrupa ülkelerine de göç ederken, Londra, bu köye mensup gurbetçilerin en çok yaşadığı kentler arasında bulunuyor.
Bozca-Der yöneticileri etkilige katılan üye sepatizan, misafir ve sponsorlara özel olarak teşekür ettiler.