kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3743
EURO
34,7834
STERLIN
40,6910
BITCOIN
$62.300
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
17°C
LONDRA
17°C
Parçalı bulutlu
Salı Hafif yağmur
17°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cuma orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Meliz Berg, yeni kitabı ‘Dinner Tonight’ ile sofralara lezzet şöleni sunacak

Meliz Berg, yeni kitabı ‘Dinner Tonight’ ile sofralara lezzet şöleni sunacak
26.02.2024
0
A+
A-

Meliz Berg, aynı zamanda “Meliz Cooks” olarak bilinen bir sosyal medya figürüdür ve Kıbrıs kültürel yemekleri ile tanınmıştır. 2022 yılında ilk yemek kitabı olan “Meliz’s Kitchen” adlı kitabını piyasaya sürdü. Şimdi ise 27 Haziran’da ikinci kitabı olan “Dinner Tonight”ı çıkarmaya hazırlanıyor.

“Dinner Tonight,” lezzetin ve basit yemek yapmanın sade mutluluğunu kutlayan bir kitaptır. Hızlı, taze ve doyurucu tarifleri içerir; bunlar arasında canlandırıcı salatalar, iç açıcı çorbalar, leziz sandviçler, kızarmış ekmek üzerine konulanlar, kapsamlı makarna ve güveçler, lezzetli tepsi yemekleri, ekmekler ve tatlılar bulunmaktadır. 30 dakikadan az sürede hazır olan tarifleri bulabilir, hızlı hazırlanan ve kolay pişirilen yiyecekleri ve Meliz’in favori “hileli” börek, dolma ve mantı gibi geleneksel tariflerin sürümünü keşfedeceksiniz – her zaman yemesi son derece lezzetli bir şeyiniz olacak.

Kitap için ünlü İngiliz şef Jamie Olivier, “Tatmin edici, sıcak ve çok lezzetli” ifadesini kullanırken, Kıbrıslı Türk şef Leyla Kazım, “Meliz’in Kıbrıs Türk mirasından türlü lezzetli tarifler” dedi.

Meliz Berg, kendini yetiştiren bir aşçı, tarif geliştirici ve yemek içeriği oluşturucudur. Kıbrıs Türk mirasından ilham alan ve geleneksel Kıbrıs ve Londra yaşamını birleştiren bir evde büyüdü. Yemek yapma konusundaki yeteneğini annesinden alan Meliz, aile tariflerini geliştirmeye olan tutkusunu çocukluğundan beri sürdürmektedir.

Meliz, yüksek lisans seviyesinde müzik okudu, sekiz yıl boyunca ortaokulda öğretmenlik yaptı. İlk çocuğunun doğumundan sonra geleneksel Kıbrıs yemeklerini belgeleyen bir tarif blogu başlattı. Öğretmenlik kariyerine ara verdikten sonra, Meliz yemek tutkusunu devam ettirmeye karar verdi ve blogu, tariflerinin paylaşıldığı başarılı bir Meliz Cooks Instagram sayfasına dönüştü. Meliz, takipçileri tarafından paylaşılan tarifleri ve göz kamaştırıcı renkleriyle dikkat çeken bu sayfa sayesinde, Akdeniz, Balkanlar ve Orta Doğu’dan Kıbrıs mutfağının güzelliklerini vurgulamaktadır. Tarifleri Co-Op Food, Asda Good Living Magazine, Good Homes ve The Guardian gibi yerlerde yayınlandı ve düzenli olarak Sainsbury’s için tarif geliştirici ve kampanyacı olarak çalışmaktadır. Ayrıca, Suriye için Aşçı Akşam Yemeği Kulübü’nü yönetmiş ve iki Londra pop-up’ını organize etmiştir. Meliz Berg ayrıca ITV’de yayınlanan “This Morning” programına katılarak Kıbrıs Türk mutfağını tanıtmış ve yemekler pişirmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.